Piłka nożna ogólnie
|
21-06-2014, 09:21 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2014 09:38 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Zrobili, ale im kibicuję i mimo wszystko ich postawą jestem zdeczko zawiedziony - ale Ghana (szczególne przy kontuzji Drogby) to IMO najlepsza afrykańska drużyna, choć oczywiście między WKS i Ghaną, a resztą (Nigeria, Kamerun, Algieria) to jest przepaść.
O, 2:1, zgodnie z planem ![]() Teraz Niemcy rozwalają USA, Ghana Portugalię i wychodzą oba te zespoły jak 4 lata temu ^^ Cytat:Włosi popełnili ten sam błąd co Urugwaj. Wyszli z myślą, Pirlo w końcu coś dośrodkuje, Balotelli coś ustrzeli, nie zmęczymy się i wygramy. I jak Urusi się przeliczyli. Nie wyciągałbym wielkich wniosków o Włochach po tym meczu. Tak samo jak nie wyciągałem po meczu Kostaryka - Urugwaj. (aż serce bolało jak koledzy z takiej jednej grupy masowo stawiali wysokie kwoty na Anglię i się przeliczyli...). Jakże to, wniosków nie wyciągnąć z takiego meczu? Obejrzałem go drugi raz i cóż, winny numer 1 to szanowany przeze mnie, top3 jeśli idzie o włoskich trenerów, Senior Prandelli. Tak przez te emocje przy oglądaniu meczu nie dostrzegłem kilku spraw, ale... 1) Insigne i Cerci to fatalne zmiany. Nie wiem na ile to wina trenera, że nie znał ich dyspozycji w dniu meczu, ale skrzydłowi wchodzący na ostatnie 30 minut to powinni rozrywać formacje przeciwnika, a tu guzik. Cerci to w ogóle sportowy głupiec mundialu, tak się dać złapać na jednego spalonego od Cassano -_- 2) Darmian, świetny w meczu z Anglią, będący prawym obrońcą poszedł na lewą stronę. Po co? Żeby na prawej zrobić miejsce Abate - obrońca dobry, ale obecnie nie na pierwszy skład takiego zespołu jak Italia. 3) Prócz obecności Abate, samo przełożenie Darmiana okazało się niefortunne bo nie można było powtórzyć współpracy z prawym pomocnikiem, Candrevą (tu właśnie myślałem, że Darmian się zamienia pozycjami i biega to tu, to tam, ale on w ogóle wyszedł na innym miejscu) 4) Wchodzi lewostronny Insigne wchodzi na prawą za Candreve 5) Marchisio, który najlepiej czuje się w pobliżu środku boiska, z Anglią grał podwieszonego, ofensywnego pomocnika (w Juve też tak gra, ale raczej w ramach eksperymentów, które nie do końca są udane) - nie była to jego ulubiona pozycja, ale teraz w ogóle grał na skrzydle 0_0 Z punktów 1-4 wynika fakt, że Prandeli pożyczył blender od naszego Jokera i wymieszał pozycje zawodników - tak można, jeżeli zawodnicy wiedzą, kto gdzie gra i to ćwiczyli wcześniej -> tutaj na to nie wyglądało, zawodnicy byli skonfundowani. Ostatni powód słabszej gry to kontuzja Verrattiego - jego współpraca z Pirlo była świetna z Anglią, no ale jego zabrakło z przyczyn losowych i nie ma co się czepiać Prandellego. Wnioski na Urugwaj? - Abate na ławę, wraca blok obronny z Anglią (brakuje tego De Sciglio, szczególnie że trzeba będzie pilnować Suareza) - no właśnie, trza plastra na Suareza a z obecnych defensorów Italii to poradzić sobie z nim może tylko Barzagli (ew. Chiellini go sprowokuje i obaj wylecą z czerwonymi kartkami ![]() - Verratti wraca do zdrowia i środek będzie jak w pierwszym meczu, trzeba zminimalizować ujemny wpływ De Rossiego (bez formy) i Motty (zawodnik jak Abate, dobry ale nie na pierwszy skład Italii w mundialu) - Markiz wraca na środek i czyści okolice Pirlo i Verattiego W dużym skrócie, albo powrót do ustawienia i pomysłu gry na Anglię, albo liczymy, że Buffon będzie miał dzień konia i wybroni ten remis (tego też się boje, że Włosi zagrają na remis i wtopią :<) O, Klose na boisku. O, Klose strzelił gola. W sumie fajnie, bo Ronaldo przestał być samodzielnym liderem strzelców na mundialu, ale szkoda, że kopnął Ghanie (ale może Ghana jeszcze coś wywalczy, z resztą ograją Portugalię, która ogra USA i też będzie okejka ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości