Piłka nożna ogólnie
|
14-06-2014, 08:49 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2014 08:49 AM przez Pakman.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Obejrzałem sobie na spokojnie powtórkę i stwierdzam, że Hiszpania tytułu nie obroni. Złote pokolenie, czyli Alonso, Xavi, Casillas itd. zawiodło maksymalnie. O ile mi wiadomo po tym turnieju kończą kariery reprezentacyjne. Przez 1 połowę i połowę drugiej grali całkiem dobrze i były nawet momenty dawnego blasku, ale potem Holendrzy wytrącili im wszelkie argumenty zawężając obronę. Torres nawet przed pustą bramką został ośmieszony przez Blinda o ile pamiętam. Holendrzy z kolei byli bezlitośni i wykorzystali prawie wszystkie okazje do strzelenia bramek. Powstrzymam się jednak ze stawianiem Tulipanów w roli faworyta do złota. Musimy pamiętać, że to zespół grający futbol totalny i w następnym meczu mogą przegrać z dużo słabszym rywalem. Miejmy w pamięci Holandię z EURO 2008 czy Rosję z EURO 2012. Jeszcze kilka słów o Robbenie. Od 2 lat uważam go za najlepszego piłkarza świata i mam nadzieję, że ktoś podzieli moją opinię. Jest to zawodnik bez słabych punktów, nie zawodzi w najważniejszych momentach ( poza finałem PN z Borussią ), a co najważniejsze gra fantastycznie zarówno w klubie jak i reprezentacji, czego nie można powiedzieć o Messim i CR7.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 24 gości