WBC
|
03-06-2014, 04:42 PM
|
|||
|
|||
RE: WBC
Przed napisaniem tego tekstu przeczytałem sobie niektóre tematy „polityczne” i się wkurwiłem co będzie miało odbicie w treści tego co napiszę.
1.Bogaci się tylko wąska grupa ,która najbardziej zyskuje na wzroście gospodarczym. A kto tobie zabrania być bogatym?. Skoro mógł wzbogacić się „on” to dlaczego nie wzbogacisz się „ty”. Polska nie robi żadnych prawnych barier dyskryminujących kogokolwiek w zarabianiu pieniędzy. Wystarczy przestać narzekać, zakasać rękawy, wziąć się do roboty i zarabiać kasę. Jeżeli uważasz ,że Polska jako kraj nie stworzyła odpowiednich warunków dla bogacenia się to nikt nie będzie Ci przeszkadzał ,abyś bogacił się zarabiając w innym kraju niż Polska. 2. Bezrobocie, brak pracy, beznadziejny rząd. A skąd taka koorwa teoria, że to państwo ma Ci dać pracę? Państwo stwarza warunki ,a za brak pracy jesteś sam odpowiedzialny. Pretensje do państwa za brak pracy w USA ma tylko murzyn. Nikomu normalnemu nie przyszłoby do głowy, aby winić państwo za brak pracy. W Polsce natomiast to norma. Sami „roszczeniowcy” z pretensjami . Ja rozumiem jeszcze osoby starsze. Ale młodzi? Przecież możesz założyć sobie firmę , otworzyć sklep , lub wykonywać jakiś wolny zawód. Sam sobie daj miejsce pracy. A jak jesteś nieudacznik z wykształceniem po to, aby mieć tylko tytuł, w dodatku niczego nie potrafisz to będziesz całe życie winił państwo ,że nie daje ci roboty. Taki nieudacznik nigdy nie zrozumie ,że zajęcie i sposób zarabiania pieniędzy musi wymyślić sobie sam i nik inny za niego tego nie zrobi. Państwo nie jest od dawania pracy. [poza szczególnym przypadkiem, że państwo jest pracodawcą] No ale jak się skończyło „na goowno komukolwiek potrzebne studia bo tylko tam były miejsca to potem się tylko narzeka ,że nie ma pracy.”No bo nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem” Kiedy na tych polskich uczelniach zaczną uczyć ludzi myślenia? Komunizm zrobił takie spustoszenie w logice myślenia ,że Polacy w obwinianiu innych za brak pracy są lepsi od „związków zawodowych” |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WBC - TonySoprano - 19-05-2014, 08:53 PM
RE: WBC - RSC-2 - 03-06-2014 04:42 PM
RE: WBC - Wilczekstepowy - 14-12-2016, 10:56 AM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości