WBC
|
19-05-2014, 03:45 PM
|
|||
|
|||
RE: WBC
@BMH
Na pierwszy post BMH odpowiem dopiero dzisiaj, bo wpis mojego najlepszego kolegi formowego wymaga osobnej i wnikliwej odpowiedzi. Ta odpowiedź jest skierowana także do tych ,którzy swoją ocenę Kościoła Katolickiego skupili na wytykaniu błędów, złego działania i wszelkich niepożądanych zjawisk związanych z kościołem. A więc kolego BMH: Spór o to czy Chrystus był postacią historyczną i czy Mojżesz wyprowadził Izraelitów z Egiptu to całkiem inny temat i nie jest on przedmiotem analizy w moim temacie. Ja chciałem skupić się jedynie ,czy Kościół Katolicki, wiara, religia są pożyteczne dla człowieka. Ty natomiast cały czas piszesz jedynie o tym co jest patologiczne w kościele. Twój wpis wygląda mniej więcej tak jak przedstawię go w analogicznym porównaniu w którym „kościół” porównam z „samochodem” Ja piszę, że samochód jest bardzo pożyteczny i niezbędny w funkcjonowaniu człowieka i dzięki niemu człowiek ma wiele korzyści i żyje mu się lepiej i łatwiej. A Ty mi odpisujesz ,że samochodem jeżdżą pijani kierowcy ,którzy na chodnikach zabijają niewinne osoby , oraz samochody służą bandytom w dojeździe i ucieczce z miejsca przestępstwa. Jeszcze dodajesz ,że nie masz pewności czy kapitalista właściciel fabryki tych samochodów zapłacił swoim pracownikom za produkcję tych aut. Dlatego prosiłbym Cię abyś odniósł się do „pożyteczności” kościoła. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WBC - RSC-2 - 19-05-2014 03:45 PM
RE: WBC - TonySoprano - 19-05-2014, 08:53 PM
RE: WBC - Wilczekstepowy - 14-12-2016, 10:56 AM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 73 gości