WBC
|
19-05-2014, 03:32 PM
|
|||
|
|||
RE: WBC
Po pierwsze, trzeba rozróżnić wiarę od KK. Wiara katolicka jest częścią naszej polskiej kultury, lwia część świąt oraz obyczajów jest związana z katolicyzmem ( mimo, że część jest przywłaszczona ).Próbując pozbawić Polskę katolicyzmu sami zabijemy ducha naszego narodu. Wiara sama w sobie jest bardzo pozytywna.Gdybyśmy stosowali się do X przykazań oraz wystrzegali się 7 grzechów głównych świat zapewne byłby piękniejszym miejscem. Dla niektórych osób Bóg stanowi oparcie w dzisiejszych zdemoralizowanych czasach, kiedy lewactwo chce wydrzeć z nas naszą tożsamość, stworzyć społeczeństwo multikulturowe, pozbawione uczuć wyższych napędzane jedynie pogonią za szybkim seksem oraz pieniędzmi itp. Moralność płynąca z wiary jest teraz potrzebna, kiedy dewianci oraz maść "postępowych" ludzi chcą zniszczyć świat jaki znamy. Z tychże powodów zawsze będę bronił WIARY mojej rodziny, przyjaciół, znajomych, a przede wszystkim mojego narodu. Zawsze bronie katolicyzmu przed "wojującymi" ateistami którzy za wszelką cenę chcą go ośmieszyć, samemu nie rozumiejąc na czym wiara w Boga polega. W tym momencie warto przypomnieć,że przypowieści biblijne czyta się metaforycznie. Pozdrawiam agnostyk.
Po drugie, jako patriota jestem krytycznym wobec KK. Oczywiście wielu księży było wspaniałymi Polakami/patriotami, jednak było także wielu którzy sprzedali nasz kraj za garść "srebrników" np . targowicę podpisał m.in biskup Michał Sierakowski oraz Ignacy Massalski. Owa targowica została pobłogosławiona przez papieża Piusa VI. Powstania Listopadowe oraz Styczniowe zostały potępione przez Watykan, bohaterowie zostali nazwani bandytami ! Współczesna sytuacja w KK to kpina, Kościół potrzebuję wielu reform, z ogromnym naciskiem na pedofilów, którzy powinni być sądzeni przez sądy w kraju w którym zwyrol dopuścił się tego bestialstwa. Jestem przeciwnikiem wrzucania całego kościoła do jednego worka, wszędzie są szlachetni oraz podli ludzie. W pełni popieram stanowisko ludzi , którzy wymagają reform od KK. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WBC - KrychuTMT - 19-05-2014 03:32 PM
RE: WBC - TonySoprano - 19-05-2014, 08:53 PM
RE: WBC - Wilczekstepowy - 14-12-2016, 10:56 AM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 56 gości