WBC
|
19-05-2014, 01:45 PM
|
|||
|
|||
RE: WBC
(19-05-2014 08:18 AM)Sander napisał(a): Ja przedstawię swoją sytuację wiary. Juz z kilkoma znajomymi to przerbaialem, wiec mam juz zaprawe. Sander, prosze bys pozwolil mi zrozumiec. Najwidoczniej nie ufasz kosciolom i ksiezom.. dobrze chwytam? Zadam wiec inne pytanie. Czy wierzysz w takie bajkowe opowiesci jak zmartwychwstanie Jezusa? Wierzysz w Mojzesza i jego wedrowke z zydami przez pustynie? Wierzysz w Adame i Ewe? Kaina i Abla? Bo jezeli sie modlisz tak jak nauczyli Cie rodzice(ich wiara byla na 100% oparta na wierze ich rodzicow, jak i samych kosciolow), to chcac nie chcac utozsamiasz sie w jakims stopniu z ta wiara, a co za tym idzie z ludzmi ktorzy wymyslili ja dla wlasnych korzysci, a ktorym sam chyba nie ufasz i jak piszasz nie chodzisz nawet do kosciola. Dla mnie to troche dziwne, ze wielu moich znajomych w jednym zadaniu krytykuje koscioly i ich cel, a w innym wierza w sily nadprzyrodzone ktore wymyslili ludzie pokroju dzisiejaszych ksiezy i tych wszystkich ktorzy tytuluja sie "slugami bozymi". Nie nawiazuje teraz do Ciebie, ale do wielu z ktorymi ostro dysktowalem. Jezeli kolega z osiedla mowi mi ze ksiaza to zlodzieje, a sama ta religia i narzucenie wiary to nic innego jak sposob by miec wladze, to dlaczego ten sam kolega w innym zdaniu mowi ze modli sie do boga(tego samego o ktorym mowia w kosciale), a na piersi nosi krzyz. Dla mnie to troche taki paradokos.. gdzie w jednym momencie ta sama osoba ta religie odbiera podobnie do mnie, ale juz temat modlitwy do tego boga ktorego opisuje ten sam koscil sa dla niego ok. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: WBC - BMH - 19-05-2014 01:45 PM
RE: WBC - TonySoprano - 19-05-2014, 08:53 PM
RE: WBC - Wilczekstepowy - 14-12-2016, 10:56 AM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 66 gości