Julio Cesar Chavez Jr
|
17-05-2012, 05:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Julio Cesar Chavez Jr
Zacznijmy od tego, że Lee jest mańkutem .
Oni po prostu walczą zupełnie inaczej. Andy Lee lubi trzymać przeciwnika na dystans, jego obrona to głównie jego nogi, jeśli już komuś uda się przejść w półdystans, to wtedy jest łatwy do trafienia i często traci głowę wdając się w wymiany w których raczej nie jest górą(chociaż w rewanżu z Verą widać było postęp, trzymał się planu taktycznego przez całą walkę). Często za długo czeka przed rozpoczęciem ataku i generalnie nie wyprowadza wielu ciosów, a już w ogóle kombinacje są rzadkością. Nie wiem w czym się to jego bazowanie na sile fizycznej objawia, bo nie bardzo potrafię zrozumieć. Chavez Jr. w defensywie stara się blokować ciosy(Chociaż jest w tym beznadziejny) i nie jest tak mobilny jak Lee. Ofensywnie preferuje walkę w krótkim dystansie, wyprowadza dużo ciosów na korpus czego Lee raczej nie robi, ma dużo większą łatwość wyprowadzania ciosów, po prostu tyle nie myśli. Dla mnie to będzie walka w której Lee będzie starał się trzymać Chaveza na dystans, będzie dużo się ruszał wyprowadzając po 1,2 ciosy starając się nie dopuszczać Chaveza blisko Siebie. Z drugiej strony Chavez będzie starał się skrócić dystans i wyprowadzać kombinacje, szczególnie na korpus. Dla mnie to jest bardziej zderzenie stylów niż walka dwóch podobnych bokserów. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości