Ciekawostki sportowe
|
05-02-2014, 10:02 AM
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
@Kubala
Przypominam, że jeśli twój typ by się sprawdził, to byłyby to nasze drugie najlepsze igrzyska w historii. Dotychczas wyglądało to tak: 2010 1-3-2 2006 0-1-1 2002 0-1-1 . .bez medalu . 1972 1-0-0 . . 1960 0-1-1 . 1956 0-0-1 Tak więc tych medali nie było zbyt dużo. W całej historii ZIO było tylko 14 medali, z czego ponad połowa była udziałem Kowalczyk lub Małysza. 4 medale w Soczi byłyby naprawdę dobrym wynikiem. Wracając do meritum, czyli Justyny. Rzeczywiście charakter ma trudny. Trzeba jednak przyznać, że bez tego charakteru do niczego by w życiu nie doszła. Jest t o najciężej trenujący sportowiec w Polsce. Co do jej występu w TdS, to ja nie mam złudzeń, że niezależnie od trasy Justyna i tak by nie wystartowała. Odegrała tylko dobrze zaplanowaną szopkę dla TVP żeby się odczepili. Rzeczywiście ostatnimi czasy zawsze startowała w TdS aby dobrze przygotować się do najważniejszej imprezy. Tylko, że zawsze scenariusz był ten sam. Kowalczyk startuje w TdS, Bjoergen odpoczywa, a potem na mś ogrywa Polkę bez mydła. Kowalczyk na pewno bardzo chce zdobyć złoty medal na 10 km klasykiem. To jej koronny dystans. Prawdopodobnie ostatni sezon w karierze. Nie mam wątpliwości, że da z siebie absolutnie wszystko. Co do afery ze stopą Justyny, to wszystko wygląda dość dziwnie. Najpierw wrzuca na fejsa zdjęcie kontuzjowanej stopy, potem Tajner dzwoni do trenera Wierietielnego i podobno nic się nie dzieje. Później ten bieg w Dobiacco. Nie wiem co o tym myśleć. O wszystkim przekonamy się w sobotę. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości