Szpilka - Jennings
|
23-01-2014, 02:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2014 02:55 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
RE: Szpilka - Jennings
@RedHawk
Tak też myślałem ale byłem ciekawy i z resztą nadal jestem jak im się udało dojść do tego patriotyzmu poprzez właśnie takie idee. Z takich właśnie pokręconych toków myślenia wychodzą potem takie niedorzeczności i sprzeczności jak "humanitarne zabijanie" i tym podobne. Nie ma białej czerni ani czarnej bieli, albo w lewo albo w prawo. @BESTIA Widzisz problem w tym, że zła władza i nawet niszczenie przez nią państwa to nie jest argument na uwalnianie przestępców czy legalizację narkotyków. To przecież nie jest głos biednych uczciwych i pokrzywdzonych przez system i władzę ludzi, mówiących o tym jak źle jest w kraju i co powinno się zmienić tylko najzwyklejszych przestępców mających pretensje o to, że zamyka się bandytów i o to, że narkotyki są niezgodne z prawem. Oni nie chcą zmian na lepsze tylko zwyczajnego bezprawia. Co tacy jak Szpilka chcą dostać za to co zrobili? Nagrodę? Może odznaczenie za "patriotyzm"? Nie wiem na ile nawiązywałeś do samej sytuacji w kraju a na ile broniłeś tej "ideologi", o której rozmawiamy ale no łączenie tego z patriotyzmem jest już zjawiskiem można by nawet powiedzieć, że patologicznym. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 88 gości