Szpilka - Jennings
|
22-01-2014, 08:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2014 08:13 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
RE: Szpilka - Jennings
Usyk trochę może przesadził. "Ofiarę" i "kompletne zero" mógł sobie darować ale co do reszty ma rację. Bez względu na to jakie były motywy jego wypowiedzi.
@Pakman Te poglądy patriotyczne głoszone przez Szpilkę to przepraszam co? Napis PDW nad godłem? To jest raczej odwrotne do patriotyzmu. Zawsze mnie ciekawiło jak tym ludziom pokroju właśnie Szpilki i ludzi tworzących tę "muzykę" i ideologię o ile można to tak nazwać, którą czasem on właśnie promuje wyszło, że dyskredytowanie policji i systemu za to, że wsadza przestępców za kratki oraz propagowanie legalizacji narkotyków to patriotyzm? Kiedyś próbowałem trochę tego przesłuchać, dawno temu co prawda ale próbowałem i nie usłyszałem tam prawie nic innego niż tematyka więzienna(oczywiście wszyscy siedzą/siedzieli za nic, pokrzywdzeni i wrobieni), promocja narkotyków i opowieści o jakichś zmyślonych rozrubach oraz tego typu rzeczach. Nie we wszystkich utworach ale w znacznej większości. Ciekawi mnie to bo ostatnio nastała "moda" na łączenie właśnie emblematów różnych zespołów propagujących tego typu ideologię z godłem i barwami patriotycznymi. Bardzo często widzę coś takiego. Trochę to dla mnie niezrozumiałe, nie wiem co ma wizja ulic pełnych naćpanych przestępców do patriotyzmu. Nie żebym tam był jakimś tam miłośnikiem policji czy nie wiadomo kim, daleko mam do tego, ani tym bardziej nie neguje tego gatunku muzyki, co najwyżej tematykę. Ciężko mi jest jakoś połączyć patriotyzm z poglądami reprezentowanymi przez właśnie ludzi typu Szpilka. To może nie jest najlepsze miejsce ale może znajdzie się tu ktoś taki kto mi wytłumaczy tę zależność, której ja jakoś nie widzę mimo chęci. Chętnie posłucham. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 125 gości