Witam - już oficjalnie
|
03-04-2012, 02:27 PM
|
|||
|
|||
RE: Witam - już oficjalnie
@Crumb
Źle interpretujesz to co napisałem. Ja widziałem walki Adamka przed jego walką z Gołotą. Nie oczerniam też Andrzeja, który tak na prawdę spowodował, że boks w Polsce stał się tak popularny, ale czy gdyby zamienić Adamka z Gołotą i to Tomek walczył w latach 90 to boks byłby tak samo znany. Nie wiem dlaczego, ale dzielisz mnie chyba na grupę ''fanatyków'' Adamka i Gołoty. Ja jestem fanem Adamka, ponieważ gdy Gołota walczył byłem jeszcze małym berbeciem, albo w ogóle nie było mnie na tym świecie, co nie znaczy, że nie oglądałem walk Gołoty. Przecież mamy internet, różnego rodzaju strony o boksie i nadrobiłem wiedzę o Andrzeju. ''Zawsze myślałem, że Ci wielcy fanatycy przejrzeli całą karierę Andrzeja Gołoty'' - ale skąd wiesz, że ja nie przejrzałem ? może nie całą karierę bo nie interesują mnie walki Andrewa z jakimiś bumami dla napompowania rekordu. Oglądałem walki z Bowe,Byrdem,Lewisem,Brewsterem,Sandersem,Tysonem i cała wielkość Andrzeja polega na tym, że akurat walczył w tych czasach kiedy boks w Polsce nie był na tak wielkim topie a jemu dzięki walkami z takimi bokserami jak Bowe czy Lewis udało się ten boks wszczepić każdemu polakowi. Co mogę na temat Gołoty powiedzieć? kawał chłopa, miły i śmieszny człowiek, dawał ciekawe walki ( najbardziej utkwiła mi jego walka z Sandersem kiedy to krew tryskała po kartach sędziowskich ) , ale wirtuozem boksu nigdy nie był. Andrzej mógł być mistrzem HW wielokrotnie, ale sam w walkach z Bowe sobie sprawę spartolił waląc Ridicka po jajach... później ten cyrk z Lewisem, Tysonem i Brewsterem. Jeżeli żyłbym w latach 90 na pewno emocjonował bym się takimi pojedynkami Gołoty jak np. Adamka z Kliczką, ale ciągle polski boks podzielony jest na te 2 grupy. Adamkomaniacy i Gołotomaniacy ( a wnet Szpilomaniacy ) a nie rozumieją, że każdy bokser ma swoją epokę i swój epizod w historii polskiego boksu i wolą kłócić się kto kogo by pokonał Gołota Adamka albo Szpila Adamka itd... Obaj to wspaniali bokserzy i tak samo jak kiedyś np. Ty wstawałeś na walki Gołoty tak ja wstaje na walki Adamka i tak wstawać będą na walki Szpili. Ja jestem fanatykiem Adamka, ale też potrafię powiedzieć, że np. w walce z Kliczką Adamek ponownie dostałby ostre manto. Natomiast fanatycy Gołoty nie mogą pogodzić się z tym, że Andrew niestety ośmieszył się w walkach z Brewsterem czy Tysonem. Problem w tym, że fani Gołoty zawsze przed walką Adamka mają przed oczami Andrzeja... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: