Witam - już oficjalnie
|
03-04-2012, 12:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Witam - już oficjalnie
@PeterManfredo
Też oglądałem program Contender, ale wtedy boksem nie interesowałem się aż tak bardzo bo teraz boks to moje całe życie i jestem psychofanatykiem tego sportu Pamiętam walki właśnie Mandrefo Jr, Sergio Mory (zwycięzcy) i Alfosno Gomeza. @Crumb Nie chciałeś, ale mnie uraziłeś... boksem zacząłem interesować się dużo wcześniej, ale od walki Adamka z Gołotą zacząłem odwiedzać takie strony jak bokser.org i wdawałem się w różne dyskusję. Wiedzę o Gołocie jak i innych historycznych bokserach nadrobiłem. A fanatykiem Adamka jestem od walki z Gołotą bo był to według mnie jedyny sensowny polski zawodnik w wadze ciężkiej i bardzo mu kibicowałem zwłaszcza, że w tej kategorii słyszałem o takich nazwiskach jak Kliczko, Wałujew czy Haye... i nie ma to nic wspólnego z walką z Gołotą. Przed walką z Estradą nadrobiłem wiedzę o Adamku i oglądałem jego najważniejsze walki czyli Briggs, Banks, Cunningham itd... po prostu zainspirował mnie ten polak z krwi i kości. Ja myślę, że te młodsze pokolenie w przedziale 14-18 lat także w większości zaczęło interesować się boksem właśnie od tej ''historycznej'' walki Adamka z Gołotą, o której w mediach było tak głośno. Swojej historii jak zacząłem interesować się boksem nie zmienię, ale też jej się nie wstydzę i nie widzę w niej nic nadzwyczajnego. Zainteresowanie boksem w każdym przypadku zaczyna się od obejrzenia jakiejś walki a nie np. treningu... i u mnie zaczęło się właśnie od walki Andrewa z Adamkiem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości