Ciekawostki sportowe
|
21-12-2013, 12:00 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2013 12:01 AM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Często pomagają gospodarzom, ale to chyba nie tylko piłka ręczna, nie? O boksie pisać nie muszę, bo to akurat sztandarowy sport "wałków", w futbolu, że przypomnę tylko MŚ 2002 w Korei Południowej.
A Polki dziś były słabsze. Tyle. Pierwsza połowa to był koszmar. Tak słabo grającej reprezentacji pod Rassmussenem to ja nie pamiętam, a kilka meczów już obejrzałem. Gdybyśmy na takim poziomie zagrali choćby z Angolą to byśmy przegrali. Jednak w drugiej połowie było już lepiej i twierdzę, że gdybyśmy zagrali tak jak w drugiej odsłonie to nawet sędzinie choć by się bardzo starały (a w tym turnieju jest nadzwyczaj uczciwie) nie dałyby wepchnąć Serbek do finału. Serbska bramkarka w pierwszej połowie miała 89% skuteczności (wynik nieprawdopodobny), ale to w głównej mierze zasługa polskich rzucających. Ogólnie jak na razie to Serbkom nie pomagają. I z Norwegią w ćwierćfinale i z nami, nawet wcześniej, choćby w meczu z Brazylijkami w fazie grupowej, który Serbki przegrały pomocy sędziów się nie dopatrzyłem. A że ostatnio wszystkie mistrzostwa są w Serbii, a handball tam jest bardzo popularny, więc to wcale nie jest takie dziwne. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości