Adrien Broner - Marcos Maidana
|
17-12-2013, 08:47 AM
|
|||
|
|||
RE: Adrien Broner - Marcos Maidana
Kurde, czytac ten temat teraz to poezja
Myslalem ze sie wpisalem to bym sie posmial sam z siebie, ale widze ze nie zdazylem. W sumie tomoglbym podpisac sie pod postem Martina, antypatia dla Bronera sprawiala ze kibicowalem Maidanie choc szanse to dawalem mu 10-20%. Przyznam ze dawno nie czulem takich emocji, nawet powrot Pakmana to byly delikatne nerwy w pierwszej rundzie, ale jak zobaczylem ze to stary dobry Manny to sie uspokoilem. Tu byloby podobnie, gdyby zaczelo sie to zgodnie z planem a Broner ogrywalby Maidane. Ale nie! Marcos wyszedl do rywala po to zeby zrobic mu krzywde. Na spokojnie i bez podpalania sie ale cel byl klarowy. Broner chyba nie byl gotowy na taki ostry poczatek. Maidana sam wyrywal sie z klinczow i balem sie ze braknie mu przez to sil, ale gdzie tam. Broner na deskach to cudowny widok ^^ Co mnie zdziwilo to fakt, ze Broner nic nie zmienial: na poczatku w ogole nie istnial a potem bylo niewiele lepiej. Jakies dziwne sposoby obrony polegajace na zbijaniu jednego ciosu i odslanianie sie na drugi, zero nog. Maidana wirtuozem nie jest, ale ladowal te ciosy pieknie. Pozniej walka sie wyrownala, Broner na deskach ponownie ale Maidana uderzyl glowa i wygral runde tylko jednym punktem. Argentynczykowi brakowalo sil, ale nadrabial sercem. Budowal sobie przewage przez pierwsze 60-90 sekund koncowych rund, a potem nie dawal sobie zrobic krzywdy - plan realizowal bezblednie az do 12 rundy - tu juz byl w defensywie ale dal rade. Szczerze to balem sie walka ale na ostatnch galach sedziowaniejest naprawde w porzadku. Ja mam zwyciestwo Marcosa jednym pkt ale punktowalem rowne bardziej pod Bronera (moze LPW?:>). Brawo dla Maidany, mily prezent przed swietami : D Broner mimo wszystko rozczarowal: cios w polsredniej przecietny, defensywa jak na niego marna, praca nog - kiepsko. Pomysl na akcje - sredni. Grubo ponizej zapowiedzi. Kojarzycie kontrowersje z naroznika Maidany miedzy 11 a 12 runda? Ktos cos wiecej wie? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości