Roy Jones vs James Toney II ?
|
11-12-2013, 04:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2013 11:56 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Roy Jones vs James Toney II ?
Kosteq
Rozumiem Cie, bo wiem jak wiekszosc kibicow odbiera takie zestawinia. Ja jednak jestem ostatnim ktory sugerowlby sie wiekiem, czy brzuchem po same jaja. Dla mnie liczy sie dyspozycja danego dnia, ewentualnie atrakcyjnosc pojedynku, a uwazam, ze "dziadki" moga jeszcze dac fajna dla oka. Ogladajac ostatniego "Prizefighter'a", bylem zdania, ze James mogl byc w finale, w ktorym nie skazywalbym go na baty. Wiec skoro mimo wieku, wyraznego obnizenia lotow, i tluszczu, James wciaz moze nawiazac walke z mlodszymi -i wydawolby sie- gosciami ktorym bardziej powinno zalezec, to czemu mialbym usilnie wyslac go na emeryture, i nie dac szansy dorobic na "waciki"..? Mam bezpieczny dystans do takich rzeczy jak wiek, czy past prime. Lubie ogladac zawodnikw nie tylko tych co sa na szczycie i wygrywaja, bo jestem bardzo sentymentalnym czlowiekiem, a tu mowimy o piesciarzach na ktorych sie w jakims stopniu wychowalem. Po batach "Tonika" od Lebedeva, bylem zdania, ze nie chce juz patrzec na Jamesa z mlodymi wilkami, ale walka z innym wypalonym i dalekim od swojego prime-Royem Jonesem, jest dla mnie ok. Duzo bardziej jaralbym sie walkami dinozaurow, niz walkami niektorych mistrzow jak np. Wladimir, czy czasami Wlodraczyk. Wolalbym zobaczyc jeszcze trzy rewanze Jones-Toney(zakladac, ze sie panowie nie posypia w ringu), niz jedna walke Kliczko-Povetkin, lub niektore wystepy Wlodraczyka. Wiadomo, sa gusta i gusciki, jasne jest, ze malo kto chce takich walk i jestem tu wyjatkiem, jednak nie bede sie zmuszal do podobnego odbioru jak wiekszosc kibicow. Taki przyklad... walki Kimbo w boksie tez sa tylko "cyrkiem", ale wole odswiezyc takie "sieki" w wykonaniu Kimbo, niz wracac do Rigo-Agbeko, czy Wlodarczyk-Palacios I. Paradkos jest taki, ze Rigo uwazam za geniusza, Wlodara za czolowego cruisera, a Kimbo... sami wiecie, a jednak cos mnie do jego walk ciagnie. Boks, to nie tylko pasy, szczyt formy, czy prestiz... boks to tez widowsko, nie zapominajmy o tym. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Roy Jones vs James Toney II ? - BMH - 11-12-2013, 02:13 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - Kosteq - 11-12-2013, 04:16 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - BMH - 11-12-2013 04:48 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - Sander - 11-12-2013, 04:37 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - Gogolius - 11-12-2013, 06:27 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - Kosteq - 11-12-2013, 06:37 PM
RE: Roy Jones vs James Toney II ? - Krzych - 12-12-2013, 02:32 AM
|