Piłka nożna ogólnie
|
05-12-2013, 11:37 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2013 11:40 AM przez Sander.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
(05-12-2013 07:57 AM)Martin napisał(a): Wg mnie mało sensowne jest rozgrywanie w sezonie 4 meczów pomiędzy Wisła a Legią czy Śląskiem a Lechem. Jak to???? ![]() (05-12-2013 07:57 AM)Martin napisał(a): Takie spotkania wówczas tracą swój smak jeśli rozgrywane są często. W przypadku większej liczby zespołów liga jest dużo bardziej urozmaicona.Jeżeli to ma być takie urozmaicenie jak do tej pory to ja dziękuję bardzo. (05-12-2013 07:57 AM)Martin napisał(a): Poza tym sama redukcja do 12 drużyn to byłybyu rozgrywki między raptem kilkoma ośrodkami (Warszawa-Kraków-Łódź-Poznań-Wrocław-Gdańsk + Górny Śląsk). Dlatego opcja 12 zespołów jest tylko teoretycznie dobra, ale nie dla takiego kraju jak Polska. A do czego w tej lidze są potrzebne - z całym szacunkiem dla kibiców i historii tych klubów- Widzew, Podbeskidzie, dawniej Polonia, Groclin itd? Jak jesteś golasem lub gwarantujesz 2500 osób na meczach w porywach to nie bierz się za poważną piłkę. Już dziś mało który klub jest w stanie płacić pensje na czas. Śląsk nie wypłacił piłkarzom premii za mistrza do tej pory tak? W Widzewie to jest w ogóle dramat. Najlepsi piłkarze z pozostałych klubów byliby brani do tej czołowej 12stki, dla mnie to jest najlepsza możliwa opcja. Nie patrzmy tutaj na to, że jesteśmy krajem 38 milionowym a mielibyśmy tak małą ekstrakalsę. Nie mamy szkolenia, pieniędzy i piłkarzy. Ani na 16 zespołów, ani na 18 . Musimy zwiększyć rywalizację bo poziom zero coraz głośniej się o naszą piłkę upomina. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 78 gości