Football Manager 2014
|
14-11-2013, 11:50 AM
|
|||
|
|||
RE: Football Manager 2014
Jestem po pierwszym uruchomieniu gry. Zagrałem dopiero jeden mecz, ale to co mnie cieszy to zmiany jakie nastąpiły w grze. Zmiana regulatora taktyki względem FM 2012 chyba najbardziej rzuca się w oczy. Długo szukałem swoich suwaczków po czym zorientowałem się, że ich po prostu nie ma. Kolejna zmiana to kamera 3D. Działa dużo lepiej niż w 12. Piłkarze wreszcie nie poruszają się jak... nie wiadomo co, tylko jak prawdziwi ludzie z krwi i kości. Jedyne co wkurza to już zauważone przeze mnie w pierwszym meczu wyolbrzymione ilości słupków, poprzeczek i nie wykorzystanych sytuacji sam na sam. Już w pierwszym meczu oddałem 31 strzałów w tym 22 celne, przy jednym jednym (!) strzale rywala i przegrałem 1-2... Wkurwiające... Przez to gra traci jednak trochę na realności, bo oczywiście zdarza się, że zespół nie ma szczęścia, ale jeśli zdarza się co dwie kolejki jak we wcześniejszych FM-ach to już jest coś nie tak. Szkoda, że tego nie poprawiono, bo to jest chyba jedyna rzecz, która mnie od gry odpycha. I za to wielki minus.
Pierwsze wrażenie? Pewnie znów wsiąknę w świat FMa przeszukując ligi egipskie i botswańskie w poszukiwaniu wzmocnień do Lecha. Jednak ile ja stracę nerwów przez to co napisałem wcześniej to tylko ja wiem... Na razie 3.5/5. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości