Piłka nożna ogólnie
|
21-10-2013, 04:58 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Co do selekcjonera to dla mnie jak już Polak (bo PZPN nie stać na jakiegoś koksa zza granicy) to powinien to być faktycznie koleś potrafiący pracować z reprezentacją, znający specyfikę, mający autorytet, fajnie jakby też miał jakieś sukcesy jako piłkarz/działał w futbolu od lat.
Skorża nie miał posłuchu w takiej Legii a co dopiero jakby miał rozkazywać Borucowi czy Szczęsnemu. Wszyscy tak się zapatrują na tego Nawałkę co mnie strasznie dziwi bo dla mnie ten jeden kandydat jest oczywisty, a nigdzie go nie ma. Mowa oczywiście o Henryku Kasperczaku, który doświadczeniem w pracy z reprą zjada na śniadanie całą resztę wymienianych kandydatów (może obok Engela, tego to na obiad) razem wziętych. Z drugiej strony, faktycznie czwarty koszyk brzmi katastrofalnie nawet z perspektywy 24 miejsc na euro 2016. Dziś rozlosowano baraże do MŚ2014 Islandia vs Chorwacja, na papierze Chorwaci faworytem ale zmiana trenera który (ponoć) robił kiepską atmosferę w reprze + dwie porażki w ostatnich meczach -> niespodzianka możliwa, kibicuje Islandii. Francja vs Ukraina - no żal Ukraińców, tak ładnie zagrać grupę eliminacyjną (pomijając początek) i trafić na powtórkę z euro 2012. Myślę, że wygra Francja ale minimalnie -> może być jakiś wał jak 4 lata temu. W sumie to wolałbym Francję na mundialu (też mieli pecha trafić na Hiszpanię w grupie) ale zwycięstwo kogokolwiek nie będzie złe. Portugalia vs Szwecja - Zlatan vs Christiano, dla jednego z nich mundial 2014 odbędzie się przed tv. Szwedów już zabrakło na MŚ 2010, biedny Zlatan. Ligi Mistrzów nie wygra, na mundialu nie pogra za dużo. Ech... No nic, w sumie to tak wolę Szwedów ; ) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 31 gości