Najlepsi bokserzy Niemiec
|
16-03-2012, 08:41 PM
|
|||
|
|||
RE: Najlepsi bokserzy Niemiec
1. Robert Stieglitz - Prawda, czeka ciągle na największą walkę, ale obecnie jest w swoim prime, miał kilka udanych obron, prezentuje wysokie umiejętności techniczne, posiada także dobrą kondycję. Brakuje mu siły ciosu, to raczej kumulator. Dosyć niedoceniany bokser. Lubię jego styl, szkoda że walka z Kesslerem tak się ślimaczy.
2.Marco Huck - Nie przepadam za jego stylem, ale właśnie on stanowi o tym, że Huck jest w stanie pokonać każdego w cruiser. Mocny cios, dynamiczny, szybki na nogach, ciągle robiący pewne postępy (np. podbródkowe w walce z Povietkinem). Niby Huck surowy, ale niewygodny. 3. Felix Sturm - Też rok temu dałbym mu nr 1, ale obecnie Sturm sprawia wrażenie boksera wypalającego się, zaczyna coraz wyraźniej odstawać od elity swojej kategorii wagowej. Jego przyszłość widzę tak - unifikacja - duża kasa i emerytura. 4. Sebastian Zbik - Dobry technicznie bokser, szybki, niezbyt silny fizycznie i słabo uderzający. Moim zdaniem powinien zachować pas w walce z JCCJr. 5. Arthur Abraham - Uważam go tak jak Sturma z boksera schyłkowego, miał już swoje 5 minut. Porażki notował tylko z najlepszymi. Walka z Wilczewskim wiele pokaże. Pewien poziom jednak ciągle reprezentuje. 6.Eduard Gutknecht - solidny, bez większych wad, poprawny technicznie, ale mało błyskotliwy. Światowej kariery dla niego nie widzę. 7.Vitali Tajbert - Nic nowego od siebie nie dodam o tym pięściarzu. 8.Juergen Braehmer - Powoli jego kariera dobiega końca, nie wiadomo do końca na co go teraz stać. Aczkolwiek z chęcią zobaczyłbym jego pojedynek z Cleverlym. 9. Edmund Gerber - Do tej pory robił na mnie pozytywne wrażenie, poprawny technicznie i posiadający nokautujący cios. Następna walka powinna nam o nim coś więcej powiedzieć. 10. Alexander Dimitrenko - Nie przepadam z nim, ale jego dotychczasowe dokonania pozwalają umieścić go w dziesiątce. Ze względu na słabą psychikę, nie widzę przed nim większej przyszłości. Frenkel - wielki talent, mógłby pozamiatać całą CW. Był w miarę kompletnym bokserem, o potężnym ciosie. Jego kariera skończyła się w punkcie, kiedy właściwie dopiero naprawdę się zaczynała. Szkoda, ja z kolei słyszałem o jego problemach natury mentalnej (brak motywacji dokładniej). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości