Kliczko vs Povetkin
|
07-10-2013, 10:52 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2013 11:05 AM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Kliczko vs Povetkin
Ja znam dzisietki walk ktore ogladalem w calosci po kilka razy, i nijak sie ma klasa challenegrow ktorych obijaja barcia, do wielu ktorych obijal Tyson, Ali, Foreman etc. Co do rozrostu, to jest tak samo naturalny proces zarowno w boksie, kulrturstyce, mma, czy lekkoatletyce. Tearz sa lepsze wspomagacze i taki Adamek wazy wiecej niz prime Foreman, choc patrzca na sile, to jest to przepasc bez dan. Norton, Ali, Foreman, oni wszyscy maja 190 cm wzrostu lub wiecej, a wazyli w swoim prime mniej niz Adamek... Ken to wazyl pewne z 10 kilo mniej. Wzrost to jedno, a lepsze wspomagacze, mozliwosci lepszych diet, treningow, to drugie.
(07-10-2013 09:10 AM)kantemir napisał(a): Trudno cos gadac na ten temat...Nie mozna takze zapomniac tego faktu,ze braci to tak czy siak ZRSR-wska,a nie amerykanska szkola boksu ,to jest oni od samego poczatku trenowali sie po-innemu..tam nacisk na dystans,na srodki\ciosy środki zaradcze i t.p..Mam nawet podejrzenie,ze bialy czlowiek ,czy slowianin,czy anglik, bedzie walczyc po-innemu,niz Murzyn,a amerska ,,old szkola,, to glownie murzyny i pod murzynow,pod ich cialo..murzyny w ogole ma duza plastycznosc ,mikkosc w ruchach, wziac choc by taniec..Czy mozemo my mowic,ze szkola ZRSR-ska czy post-ZRSR -ska nie ma wartosci bojowej?Ale kolego, ja tak absolutnie nie twierdze, ze nie jest to inna szkola boksu. ![]() Bardziej chodzilo mi poziom innych, ale tez topowych zawodnikow z wagi ciezkiej. Jezeli jestesmy przy kondycji braci, ogolnej motorynce, to nie uwazam, by byla ona tak dobra jak ta prime Lewisa, Holyfielda, czy Bowe. (07-10-2013 09:10 AM)kantemir napisał(a): Ale takze baczymo,jaki problemy mial ten samy wielki Lennox z nikomu nie wiadomym Kliczko..Ja rowniez jestem zdania, ze Kliczko dal swietna walke z Lewisem. Jednak przegral ja, a jezeli past prime Lennox poradzil sobie z wspinajacym sie na szczyt Vitkiem, to ten prime Lewis zrobilby to tym bardziej. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości