Julio Cesar Chavez Jr
|
29-02-2012, 02:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Julio Cesar Chavez Jr
Wyczytałem, że Top Rank, planując kolejną galę z udziałem Chaveza, jako rywali bierze pod uwagę Martina Murraya i Andy'ego Lee. Po Zbiku i Rubio, to są kolejni, całkiem sensowni rywale. Wszyscy pewnie byśmy twierdzili, że "junior" jest dobrze prowadzony, ale... wciąż istnieje Sergio Martinez.
I to właśnie głównie w kontekście rywalizacji i potencjalnej walki z Argentyńczykiem, mówi sie w ostatnim czasie o Chavezie. Martinez walczy za 2 tygodnie, więc jeśli wygra, znowu pojawią się wzajemne ataki i obrzucanie obelgami Chaveza przez "Maravillę". Ciekawe, jak w tej sytuacji zachowa się WBC, federacja, która od zawsze promuje Meksykanów, a zwłaszcza tych najpopularniejszych? Tak na logikę, powinien zostać zarządzony przetarg na organizację walki "unifikacyjnej" pomiędzy dwoma mistrzami tej federacji, a jeśli ktoś się z walki wycofa, powinien stracić pas. No właśnie, "powinien"... Patrząc na nielogiczne zachowania szefów WBC w związku z sytuacją w średniej, możliwe jednak jest wszystko. W sytuacji, kiedy było 2 mistrzów i obowiązkowy pretendent (Rubio), jeszcze byłem w stanie zrozumieć ich decyzję, ale kiedy nie ma już tego ostatniego, to nic więcej nie blokuje decyzji, o jakich napisałem wyżej. Osobiście, bardzo bym chciał zobaczyć pojedynek Martinez-Chavez. Dlatego mam nadzieję, że Macklin tutaj nie namiesza, chociaż lubię gościa za jego postawę w ringu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości