Szpilka vs Mollo II
|
12-08-2013, 02:44 AM
|
|||
|
|||
RE: Szpilka vs Mollo II
Mam wrażenie, że w Stanach nie traktują Szpilki jako wielkiego talentu i potencjalnego przyszłego mistrza świata, tylko jako gościa, który daje efektowne walki. Robi dużo błędów, zbiera po mordzie, ale oddaje i świetnie się to ogląda. Jeżeli Artur pewnie pokona teraz Mollo i nie wyląduje na deskach, może udowodnić, że jest naprawdę obiecującym młodym prospektem. Nie ma się co oszukiwać, takiego Mollo powinien roznieść w ringu bez większych problemów, a nie toczyć z nim wyrównane ringowe wojny. Mówi się, że Szpilka jest jeszcze bardzo młody, ale od Tysona Furego dzieli go jedynie rok. A Anglik teraz już jest zaliczany do ścisłej czołówki HW i niedługo zawalczy z jednym z najlepszych pięściarzy na świecie. Mam nadzieję, że Artur będzie robił szybkie postępy, a poziom jego rywali będzie systematycznie wzrastał.
Wydaje mi się jednak, że nie zrobią ze Szpilki kolejnego "obiecującego prospekta" przecierającego się przez 40 walk. I tak prowadzą go w miarę odważnie (nie obija w kółko paralityków z Węgier i Słowacji). ZAPRASZAM NA MÓJ KANAŁ SPLINTERBOXING - KLIKNIJ TUTAJ |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 34 gości