Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wartość rekordu zawodowego
07-02-2012, 10:45 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego
Ja uwazam, ze ten ranking, z calym szacunkiem dla Twojej pracy ale jest bez sensu. Uwzgledniajac walki mistrzowskie uwzgledniamy w przypadku np. V.Klitschko walke z Sosnowskim albo Gomezem czyli wedlug mnie totalne mismatche. Rozumiem, ze chodzi o statystyke ale na jej podstawie nie wolno okreslac kto jest prawdziwszym mistrzem tylko dlatego, ze wiecej bil sie o pasy. Tak jak mowie, walka walce nie rowna.

Ale z drugiej strony przeciwnicy mistrzow to nie ich wina (oczywiscie czasami). Np. Haye musial sie bic z marny Ruizem. V.Klitschko Adamkowi tez odmowic nie mogl (a chcial jak sam przyznal). Itd itd itd.

Co do rekordu i jego nabijania to powiem tak. Nawet Władimir Klitschko będac zawodowcem tuz po wygranych igrzyskach obijal leszczy, czyli ludzi z ujemnym rekordem. To czeka kazdego nowicjusza. Wazny tu jest umiar, bo tak jak widac w przypadku Polakow na pewym poziomie poprzeczka sama ustawia sie wyzej i kontynuowanie kariery na tym samym poziomie to strata czasu i zawod kibicow czyli tak naprawde chleba kazdego boksera. Zdaje sobie sprawe, ze nie kazdego stac na dobrego przeciwnika ale nie sadze, ze taki Kolodziej dla np. Jonesa nic nie znaczy. Niepokonany, wysoko ceniony przez jego federacje itd. To cięzki biznes, nie ma co.

Ja tez wole rekord pelen porazek ale prawdziwego wojownika niz asekuracyjnej cioty z zerem obok zwycięstw.

[Obrazek: haye-wlad-exchange.gif]
They think they're good, I know I'm great ;]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Wartość rekordu zawodowego - Adam - 07-02-2012, 02:01 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego - bokser - 07-02-2012, 02:41 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego - Adam - 07-02-2012, 04:20 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego - Jerome - 07-02-2012 10:45 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego - Polak18 - 08-02-2012, 08:14 PM
RE: Wartość rekordu zawodowego - Scarlett - 08-10-2014, 05:16 PM