Wawrzyk vs Povetkin !?
|
11-04-2013, 08:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Wawrzyk vs Povetkin !?
Już tłumaczę o co mi chodzi. Jaki jest właściwie jedyny argument, który przemawia do mnie - kibica, za tym, żeby niektóre gale pokazywać w PPV?
Wysoka jakość produktu, która byłaby nieosiągalna bez PPV - czyli sprowadzanie pięściarzy, którzy bez PPV do Polski by nie przyjechali. Ten argument, przytaczany często przez promotorów miał swoje uzasadnienie tylko w tym przypadku. To do mnie przemawia - gdyby nie PPV, nie mielibyśmy w Polsce możliwości zobaczenia Roya, McCline'a i Campbella na jednej gali + fajna walka Jackiewicza. Oczywiście to nie jest HBO PPV, ale na nasze warunki i tak wyróżniająca się gala, chociaż najlepszą kartę walk w historii polskiego boksu zawodowego miało PBN I, chyba że coś mi umknęło. PPV z Kliczko to jedynie sposób na wyciągnięcie większej kasy, bo on i tak by pewnie w Polsce zawalczył, a undercardu nie było praktycznie. Tzn, były niezłe nazwiska (Master, Afolabi), ale walki całkiem jednostronne, z bumami. Wyciąganie większej kasy, bez w ogóle tego czynnika, że wy dajecie kasę, ale my sprowadzamy w zamian za to dobre nazwiska - PPV z Wachem, PPV z Gołotą, nawet Proksa był chyba z Gołowkinem w PPV? Wszystko to po prostu dojenie za frajer i w marnej jakości. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 66 gości