Wołodymyr Kliczko
|
09-03-2013, 11:04 AM
|
|||
|
|||
RE: Władymir Kliczko
Fragment wywiadu z Berndem Boente, menadżerem Kliczków, dawno się tak nie uśmiałem
![]() " Przegląd Sportowy: Czy to prawda, że Krzysztof Włodarczyk może zostać obowiązkowym pretendentem federacji WBC do walki z Witalijem Kliczką? Bernd Bönte: Dla mnie to zupełna nowość. Z tego co wiem, decyzją WBC obowiązkowego pretendenta wyłoni walka Chris Arreola - Bermane Stiverne, do której ma dojść 27 kwietnia. - A jeśli ten pojedynek znowu zostałby przełożony? To wszystko domysły, a ja gotów jestem komentować tylko fakty. Dla mnie obecnie rzeczywistość wygląda tak, że pretendentem do walki z Witalijem zostanie zwycięzca starcia Arreola - Stiverne. Jeśli WBC zdecyduje inaczej, wówczas zastosujemy się do wytycznych federacji. To oni tutaj rządzą. Wszyscy polscy bokserzy, z którymi mierzyli się bracia Kliczkowie - Albert Sosnowski, Tomasz Adamek, Mariusz Wach - okazywali się twardzielami. Polacy znani są z tego, że walczą z sercem i nigdy się nie poddają. Włodarczyk to dobry pięściarz i jestem pewien, że mogłaby to być dobra walka. Jest niepokonany i... - Włodarczyk ma w bilansie dwie przegrane. Zawodnik wagi junior ciężkiej, nawet mistrz świata WBC, byłby godnym przeciwnikiem dla Witalija pod koniec jego kariery? Bernd Bönte: Myślałem, że pyta pan o innego pięściarza, z rankingu WBC wagi ciężkiej. Jak on się nazywa, też na "W"? - Wawrzyk, Andrzej. No tak. W takim razie przepraszam za pomyłkę. Włodarczyka oczywiście też znam. To jednak zmienia postać rzeczy. Jak mistrz świata wagi junior ciężkiej może zostać obowiązkowym pretendentem w wadze ciężkiej? Jetem więcej niż pewien, że nie może. Słyszałem, że mistrz jednej kategorii może walczyć z mistrzem innej, ale nie słyszałem, żeby mógł zostać mianowany na pretendenta. Ta informacja musi być zatem błędna. " ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 38 gości