Floyd Mayweather, Jr.
|
19-02-2013, 10:46 PM
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
(19-02-2013 07:20 PM)Zioło-Pale-Niebywale napisał(a): SzakalPisałem to pół żartem, pół serio jako wielki fan "Ducha", którego cenię nie tylko za to, co robi w ringu, ale i poza nim. A już teraz w pełni na poważnie, czy uważam że Robert może pokonać Floyda? Tak. Dlaczego? Bo jest pięściarzem niesamowicie elastycznym stylowo, potrafi dopasować się do każdego rywala i ma za sobą świetny sztab trenerski, który będzie potrafił dopasować taktykę na Mayweathera. Presja, siła fizyczna, ambicja - to wszystko będą atuty "Ducha". Jaki boksersko jest Floyd wszyscy wiemy. To bez dwóch zdań nadal jest jeden z najlepszych pięściarzy na świecie, ale nie jest już w swojej najwyższej, maksymalnej dyspozycji. Nie twierdzę, że jest past prime, nic z tych rzeczy, ale skoro mimo wszystko prosty Cotto był w stanie urwać mu parę rund (osobiście miałem tamtą walkę 116-112 dla Floyda), to lepszy moim zdaniem boksersko Guerrero jest w stanie zaszokować świat i dokonać niemożliwego. Reasumując. Czy Robert pokona Mayweathera? Nie wiem. Czy może to zrobić? Moim zdaniem jak najbardziej. I już nie mogę doczekać się tej walki. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości