NAJLEPSZA PIOSENKA.
|
15-02-2013, 03:14 PM
|
|||
|
|||
RE: NAJLEPSZA PIOSENKA.
Nie mogę prowadzić z kimś polemiki dlaczego słucha Alabama Shakes a nie Niemena
Ale mogę skrytykować trend jaki powstał na polskim rynku muzycznym i nie tylko. Każdy ma prawo dokonywać wyboru. Ale problem jest wtedy ,gdy tego wyboru nie ma możliwości dokonać . A nie ma możliwości dokonać nie dlatego ,że nie ma do niego dostępu ,a dlatego ,że jest tak słaby jako jednostka ,że poddaje się ogólnemu kierunkowi. Dlaczego Polacy płacą za Nike , lub za Gapa choć to w USA najpodlejsze szmaty. Dlaczego chodzą masowo do McDonalda choć to w USA śmierdzące i obskurne restauracje i już po samym wejściu chce się rzygać. I nie pisz mi ,że Ty nie przepadasz np. za McDonaldem bo ja nie o Tobie piszę. Ja piszę o ogólnej modzie jak u nas się rozpowszechnia i która wyrządza wiele złego. Ktoś, komu jest wszystko obojętne zapewne tego nie zauważy. Ale ja widzę to doskonale i nie z teorii a z własnego doświadczenia. [I chodzi mi o trend nie koniecznie muzyczny. Ja piszę to na podstawie wielu innych dziedzin. Chcesz przykłady, to nie ma problemu. Zaczniemy od Smithfielda poprze GMO , film, a skończymy na spożywce , religii tradycji, Daj tylko znać ,że masz czas, wiedzę i chęci.] |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 61 gości