Floyd Mayweather, Jr.
|
28-01-2013, 05:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2013 05:13 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
RE: Floyd Mayweather, Jr.
@Mastrangelo
Ja się z Tobą zgadzam ,że obecnie przy Mayweatherze tak to wygląda. Ale gdyby Mayweather zakończył karierę ,lub przestałby być zawodnikiem generującym duże pieniądze to wtedy Amerykanie i stacje telewizyjne szybko znajdą sobie nowego idola. Zapewne na początku nie tak „silnego” jeżeli chodzi o „wyrywanie” pieniędzy jak Mayweather . I taka sytuacja będzie korzystniejsza dla takich bokserów jak Bradley, Guerrero, Alvarez, Trout, Garcia Gdyby nie jego wiek to sytuacja bez Mayweathera i Pacquiao byłaby także korzystna dla Juana Manuela Marqueza , który jest wielkim mistrzem i bokserem nie gorszym niż Mayweather ,czy Pacquiao ale przy podziale kasy nawet z tymi dwoma był poniżany i traktowany w sposób niegodny dla takiego boksera. Dawali mu za walkę „drobne” pieniądze. Ale cóż takie jest prawo rynku ,gdzie warunki dyktują Ci co wykładają pieniądze jednocześnie ustalając kto ma być idolem. [Mój przykład jest jak najbardziej trafiony ,bo analizowałem jak wyglądało to ,gdy kończyli kariery wielcy mistrzowie, którzy kasowali większą część pieniędzy tacy jak Tyson, itp. I tak to właśnie wyglądało ,że mniej znani bokserzy ,ale już trochę utytułowani na tym korzystali ,bo to oni stawali się udziałowcami znaczniejszych sum pieniędzy jakie stacje telewizyjne i reklamodawcy i tak przeznaczają przy okazji głośnych gali bokserskich] Gdy odchodzi silna konkurencja to pozostali zawsze na tym zyskują. Nie dotyczy to oczywiście jakichś słabeuszy ,bo oni mogą zarobić tylko przy większych nazwiskach. Sami giną jak „ciotka w Czechach” |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 23 gości