Floyd Mayweather - Jose Luis Castillo I (2002-04-20)
|
05-12-2012, 05:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2012 05:37 PM przez Maynard.)
|
|||
|
|||
RE: LPW, Tydzień 2: Floyd Mayweather - Jose Luis Castillo I
Cieszę się, że wstrzymałem się jeszcze parę dni z podsumowaniem tego tygodnia, bo pojawiła się karta usera @BMH, a to zawsze jedna opinia więcej.
W każdym razie, moja karta: RUNDA 1: 10-9 Mayweather RUNDA 2: 10-9 Mayweather RUNDA 3: 10-9 Mayweather RUNDA 4: 10-9 Mayweather RUNDA 5: 10-9 Castillo* RUNDA 6: 10-9 Castillo RUNDA 7: 10-9 Castillo RUNDA 8: 9-9 Remis RUNDA 9: 10-9 Castillo* RUNDA 10: 9-9 Remis RUNDA 12: 10-9 Castillo* RUNDA 12: 10-9 Castillo OGÓŁEM: 114-112 Jose Luis Castillo Punktując wyrównane rundy dla Mayweathera: 115-111 Floyd Mayweather Punktując wyrównane rundy dla Castillo: 114-112 Jose Luis Castillo Podliczając odpowiednio wyrównane rundy werdykt może iść w każdą stronę, ale subiektywnie bardziej podobał mi się Castillo i to właśnie na niego zagłosowałem w ankiecie. Jego zwycięstwo nie byłoby żadnym skandalem, według mnie po prostu zasłużył na zwycięstwo. A co do pracy Drakulicha, to moim zdaniem zdaniem można mieć do niej pewne zastrzeżenia. W każdym razie cieszę się, że nie kazał się uspokoić Arce i Husseinowi podczas pierwszej walki tych pięściarzy... ---------- A już w kwestii podsumowania tego tygodnia: 1)W ankiecie zostało oddanych 10 głosów, z których jednak tylko 6 będzie wziętych pod uwagę. 2)Głosy rozkładają się następująco: - 2 głosy na zwycięstwo Mayweathera - 2 głosy na zwycięstwo Castillo - 1 głos na remis - 1 głos dopuszczający każdą punktację. 3)Wobec tego należy chyba uznać, że zdaniem Forumowiczów każdy werdykt walki Mayweather - Castillo I jest akceptowalny. Dziękuję za Wasze karty, oczywiście możecie nadal je dodawać (i mam wielką nadzieję, że jeszcze ich się pojawi, ta walka naprawdę zasługuje na to, żeby się nad nią pochylić dłuższą chwilę). Teraz zapraszam do tygodnia numer 3: http://forum.bokser.org/thread-815.html Posprzątałem tu trochę, tzn. usunąłem posty nie na temat, żeby dyskusja stała się czytelna. Dzięki za prowadzenie tej zabawy Maynard |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości