[oddzielony] Offtop (moderacyjny)
|
28-03-2020, 07:00 AM
|
|||
|
|||
RE: [oddzielony] Offtop (moderacyjny)
@fext
Ja dalej uważam ,że się nie mylę. Pisząc o dwóch osobach odpowiedzialnych za upadek forum nie miałem na myśli moderatorów. Jakąś małą winą mogę obarczyć Gogoliusa ,ale nie za zamordyzm tylko za to ,że preferował politykę wąskiego grona dyskutantów i tylko na temat ściśle powiązane z boksem i na temat zawarty w wątku, bez odstępstwa na wpisy nie powiązane z tematem. Ja portal Bokser.org i forum traktuję jako jedną całość. Dlatego też uważam ,że odpowiedzialność za funkcjonowanie tego forum jest także po stronie osób z Bokser.org Wczoraj wszedłem sobie na tą stronę aby przeanalizować tam sytuację. Pod artykułami po 1-2 komentarzy a najwięcej 8. Nie tak dawno było po kilkadziesiąt komentarzy i bardzo dużo piszących. Dzisiaj ta strona ledwo zipie. Zmiany w redakcji portalu tylko pogorszyły sytuację. Pamiętam artykuł na Bokser.org w którym redaktorzy skarżyli się na Wasilewskiego że nie wpuszcza ich na swoje konferencje prasowe przed galami bokserskimi Wtedy broniłem dziennikarzy Bokser.org wpisami określając postępowanie Wasilewskiego nieetycznym i niezgodnym z prawem. Dziś z perspektywy czasu wiem ,że to był mój błąd. Wasilewski miał rację i dobrze robił Ale nie będę rozwijał tego wątku , aby nie napisać za dużo. Zwłaszcza że z niektórymi spotykam się czasami. Nie są to kontakty bezpośrednie ale czasem jesteśmy o tej samej porze w tym samym miejscu. Traktowanie czytelników w taki sposób jak robił to Bokser,org musiało się tak skończyć. Do prowadzenia portalu trzeba dorosnąć i wyzbyć się cech które nam Polakom pozostały po okresie PRL a młodsi wyssali je z mlekiem matki. Poziom polskiego boksu ma tylko pośredni wpływ na funkcjonowanie tego forum. Światowy boks funkcjonuje i jest o czym dyskutować. [nie liczę tych kilku miesięcy związanych z epidemią] To forum można bez problemu uratować i rozwinąć. Do tego potrzeba zaangażowania właścicieli i redakcji Bokser.org Ale z tymi ludźmi którzy obecnie tam funkcjonują nie da się nic zrobić. Oni muszą zbankrutować , aby zrozumieli ,że tak nie prowadzi się biznesu. Czekam na dzień gdy ich domena będzie do kupienia. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości