Piłka nożna ogólnie
|
18-07-2019, 08:00 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Kurde, oglądałem ten mecz i naprawdę wielka szkoda że tak to się skończyło. Przez 70 minut spotkania Piast był lepszy, prędzej mogło być 2:0 niż 1:1. Każdy rzut rożny to była panika w szeregach Bate. Białorusini nie potrafili wyprowadzić szybkiej kontry, byli zatrzymywani na 30-40 metrze własnej połowy, wybijani z rytmu. Do momentu rzutu karnego nie oddali celnego strzału na bramkę Piasta. Byłem (i mimo wyniku dalej jestem) w pozytywnym szoku, że Gliwiczanie tak fajnie zagrali.
Niestety w końcówce już się pogubili. Najpierw niepotrzebny faul przed polem karnym zamienił się na rzut wolny - na szczęście niecelny. Później jednak jedno mocniejsze wyjście napastnika, zupełnie niepotrzebne skrócenie dystansu przez Placha, faul, rzut karny i 1:1. A później książkowy rzut wolny z bocznego sektora boiska - mocno bita piłka w światło bramki, dołożenie głowy i gol z trzech metrów. Wielka szkoda, bo wynik jedno ale ogólne wrażenie to drugie. Jakimś tam pocieszeniem jest fakt, że Piast wstydu nie przyniósł a zęby nie zgrzytały podczas oglądania go w akcji. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 53 gości