Piłka nożna ogólnie
|
10-07-2019, 10:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Fajny meczyk Piasta w Borysowie. Obawiałem się trochę tego wyjazdu, bo choć skład BATE na papierze nie zachwyca, to zawsze, niezrozumiałym dla mnie cudem, grają przynajmniej w fazach grupowych europejskich pucharów. Ale Piast podszedł do meczu spokojnie, w pierwszej połowie zupełnie zdominował gospodarzy. Aż szkoda, że strzelił tylko jednego gola, bo okazji było więcej. Po przerwie już tak dobrze nie było, Piast za bardzo się wycofał i ostatecznie stracił gola. Miał też jednak spore szczęście, bo gdzieś ok. 60 minuty Dziczek powinien obejrzeć czerwoną kartkę. Po stracie bramki Piast znów zaczął grać w piłkę, ale już nie stwarzał sytuacji. Wynik 1:1 przed meczem brałbym w ciemno, a jednak mały niedosyt jest. Gliwiczanie na przestrzeni całego meczu byli zdecydowanie lepszą, lepiej przygotowaną taktycznie ekipą.
Nie zmienia to jednak faktu, że w rewanżu wciąż BATE będzie dużym faworytem (jakieś 75/25). Myślę, że wyszarpią jakieś 1:0 czy 2:1, jak to zazwyczaj mają w zwyczaju. Piast pokazał się jednak z bardzo dobrej strony i naprawdę warto to podkreślić, bo absolutnie nic nie zapowiadało. Jutro kolejne dwa mecze naszych pucharowiczów. Legia powinna rozstrzygnąć sprawę awansu już w pierwszym meczu, natomiast przed Cracovią spore wyzwanie. Dla mnie faworytem do awansu są jednak wicemistrzowie Słowacji. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 74 gości