Canelo vs Jacobs 04.05.2019
|
09-05-2019, 08:47 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2019 09:01 AM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
RE: Canelo vs Jacobs 04.05.2019
@Hugo
Czytam Twoje posty i dużo z nich zapamiętuję. Gdzieś w rankingach zauważyłem ,że Gołowkina umieszczasz bardzo wysoko . Potem piszesz ,że Canelo to druga dziesiątka. Dlatego uznałem że uważasz ,że dzieli ich duża różnica umiejętności. Być może wyciągnąłem błędne w wnioski z tego co Ty piszesz w różnych miejscach forum. --------------------------------------------------------------------------------- Ale bez względu na wszystko uważam ,że ustawienie Alvareza w drugiej dziesiątce bokserów jest wynikiem braku sympatii do tego boksera , a nie obiektywną oceną umiejętności bokserskich. Jeżeli chodzi o umiejętności bokserskie to Alvarezowi niczego nie można zarzucić. [Natomiast Gołowkinowi czy np. Mayweatherowi można wytknąć wiele braków o których już kiedyś pisałem] Ciągle nie przemawia do mnie teoria że Canelo obawiał się Gołowkina i dlatego wybrał dla siebie moment walki gdy Gołowkin był w słabszej formie. Po pierwsze to Canelo stawał do walki w młodym wielu z wieloma mocnymi bokserami i nie unikał równie silnych bokserów jak Gołowkin. Więc dlaczego miałby obawiać się Gołowkina? Po drugie nie uważam , aby Gołowkin stracił umiejętności, siłę ciosu, kondycję itp. w czasie walk z Canelo. Nie sadzę też aby był na tyle stary aby powiedzieć o nim emeryt |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości