Ranking - Light Heavyweight
|
03-02-2019, 08:10 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking - Light Heavyweight
1. Kovaliov
2.Ghozdyk 3.Bivol 4.Alvarez 5.Betbiev 6.Browne 7.Jack 8.Barrera 9.Yarde 10. Joe Smith Jr Czołówka jest na tyle wyrównana , że dopuszczam kilka przetasowań. Na pierwszym miejscu umieściłem mimo wszystko Siergieja , czemu ? Wcześniejsze osiągnięcia ? Po porażce z Alvarezem to właśnie Kolumbijczyka zrobiłem liderem tej kategorii. W pierwszym starciu prowadził na punkty ale przegrał przed czasem. W tym starciu zaskoczył, no wyglądał słabiej niż w latach swojej świetności . Jego ciosy nie miały już takiej wymowy jak kiedyś , ale jednak Alvarez ma twarda szczekę i niewygodny styl. Mimo to Siergiej pewnie go wypykał. Gozdyk jak dla mnie ma większy potencjał i w bezpośredniej walce w nim widział bym faworyta.Jednak nie ma takich osiągnieć prócz zwycięstwa nad Stevensonem . To chwili tego nieszczęsnego nokautu walka była bardzo równa . Bivol także ma ogromny potencjał jednak jeszcze najlepsze przed nim. Jednak ostatnie zwycięstwa wyglądają dobrze: Barrera,Chilemba ,Pascal. Alvarez spada na 4. Betbiev ma pas mistrzowski jednak ostatnio nie walczył z nikim z ścisłej z czołówki. Browne bo wypykaniu Jacka go przeskakuje. Barrera został już zweryfikowany , ale w sumie kogo mam umieścić przed nim, Yarde trochę jednowymiaorwy ale jednak, Joe Smith podobnie jak Barrera. Do tej kategorii dołącza Ramirez , który dodatkowo robi zamieszane. Jakie chciałbym zobaczyć walki jeśli chodzi o czołówkę : Kovaliov- Gozdyk, w sumie z chęcią zobaczył bym dowolna kombinację całej 4. Bivol - Betbiev- walka mega. Betbiev może zawalczyć z Brownem i w sumie ta walka też by mnie jarała Betbiev- Browne - O pas a czemu nie Jack- Ramirez - Jack z Brownem zawalczył słabo. Dla Ramireza byłoby to mocne wejście w nową kategorię. Jeśli wygrałby to walk o pas.Walka Ramirez -Alvarez też spoko , ale we względu na styl ALvareza jednak była by to nuda, szachy. Yarde - Barrera - Barrera został zweryfikowany, Yarde jeszcze nie . Jak dla mnie nikt go tak nie zweryfikuje jak Kubańczyk. Odnośnie aktualnych zestawień. No to tak: Gozdyk z Nghongu, Bivol z Smithem walki bez historii. Nie wiadomo z kim zawalczy Betbiev, albo weźmie kolejnego rywala na przeczekanie chociaż nie ma za bardzo kogo na poczekaniu.Wcale bym nie wykluczał walki z Brownem. Amerykanin na pewno chętny. Starcie z Ramirezem jakoś średnio wierzę. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości