Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z wyższych kategorii wagowych
09-12-2018, 01:48 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2018 02:05 PM przez DevonPL.)
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
Besputin jest bardzo interesującym bokserem, w wrześniu odprawił przed czasem Alana Sancheza, a teraz pewnie pokonał Abreu. Dla Abreu to chyba druga tak wyraźnie przeprana walka, bo pierwsza wyraźna jego porażka była z Humberto Soto w 2015 roku, tak wynika z punktacji, a jak było naprawdę to nie wiem.

(09-12-2018 12:15 PM)Hugo napisał(a):  Kilka wyników z sobotniej nocy 08.12.2018:
W Zagrzebiu w ciężkiej Filip Hrgović wysoko na punkty pokonał Kevina Johnsona. Kingpin był jeden raz liczony, ale znokautować się nie dał.
We Francji w pojedynku o interim WBA w super półśredniej Michel Soro szybko (TKO2) rozprawił się z Gregiem Vendettim.
Na tej samej gali francuski król nokautu Louis Toutin (z pochodzenia Cygan) zmierzył się z Petro Iwanowem z Ukrainy o młodzieżowy pas WBC w super średniej. Ukrainiec był liczony w 2 rundzie, ale przetrwał, a w 9 po dwóch nokdaunach poddano Toutina. Duża niespodzianka.
W RPA w rewanżowej walce w cruiser Thabiso Mchunu wygrał na punkty z Thomasem Oosthuizenem. W półśredniej Thulani Mbenge zdobył pas IBO w półśredniej, wygrywając przez TKO10 z cenionym do niedawna Miguelem Vazquezem.
W La Puente Bachodir Dżałołow (waga ciężka) odniósł swe 4 zwycięstwo przed czasem, nokautując w 1 rundzie Marquise'a Valentine'a.
W Nowym Jorku w półśredniej Aleksander Besputin wysoko wygrał (na punkty przy 2 nokdaunach) z Juanem Carlosem Abreu. W swoim debiucie na zawodowym ringu Guido Vianello znokautował w 2 rundzie Luke'a Lyonsa.

Mbenge obronił pas IBO, nie zdobył, zdobył go w walce przeciwko Diego Gabrielowi Chavezowi. Nie, że się czepiam.

Mój ranking wagi półśredniej:

1.) Errol Spence Jr.
2.) Terrance Crawford
3.) Shawn Porter
4.) Manny Pacquiao
5.) Danny Garcia
6.) Adrien Broner
7.) Yordenis Ugas
8.) Jesse Vargas
9.) Kerman Lajarraga
10.) Lamont Peterson
11.) Adrian Granados
12.) Amir Khan
13.) Aleksander Besputin
14.) Thomas Dulorme
15.) Edgijus Kovaliuskas
16.) Jose Benavidez Jr.
17.) Thulani Mbenge
18.) Jamal James
19.) Luis Collazo
20.) Chris Van Heerden

Być może większość nie zgodzi się z moim rankingiem, że w TOP 20 nie mieści się Lipenets, Kudratillo Abdukakhorov, czy Custio Claytona, ale krótko to wytłumaczę. Lipenets w debiucie w wadze półśredniej wg. mnie z pomocą sędziów pokonał Ericka Bone'a, Uzbekistańczyk Abdukakhorov nie pokonał rywala odpowiedniej klasy by się mieścić w ranking, Michajlenko przegrywa w Rosji z mnie doświadczonymi rodakami, a Charles Manuychi nie zalicza się do nawet TOP 50, Custio Clayton nie stoczył walki z jakimś bardzo solidnym bokserem, więc nie ma mowy, by znalazł się w moim rankingu.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych - DevonPL - 09-12-2018 01:48 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości