Wieści z wyższych kategorii wagowych
|
09-12-2018, 01:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2018 02:05 PM przez DevonPL.)
|
|||
|
|||
RE: Wieści z wyższych kategorii wagowych
Besputin jest bardzo interesującym bokserem, w wrześniu odprawił przed czasem Alana Sancheza, a teraz pewnie pokonał Abreu. Dla Abreu to chyba druga tak wyraźnie przeprana walka, bo pierwsza wyraźna jego porażka była z Humberto Soto w 2015 roku, tak wynika z punktacji, a jak było naprawdę to nie wiem.
(09-12-2018 12:15 PM)Hugo napisał(a): Kilka wyników z sobotniej nocy 08.12.2018: Mbenge obronił pas IBO, nie zdobył, zdobył go w walce przeciwko Diego Gabrielowi Chavezowi. Nie, że się czepiam. Mój ranking wagi półśredniej: 1.) Errol Spence Jr. 2.) Terrance Crawford 3.) Shawn Porter 4.) Manny Pacquiao 5.) Danny Garcia 6.) Adrien Broner 7.) Yordenis Ugas 8.) Jesse Vargas 9.) Kerman Lajarraga 10.) Lamont Peterson 11.) Adrian Granados 12.) Amir Khan 13.) Aleksander Besputin 14.) Thomas Dulorme 15.) Edgijus Kovaliuskas 16.) Jose Benavidez Jr. 17.) Thulani Mbenge 18.) Jamal James 19.) Luis Collazo 20.) Chris Van Heerden Być może większość nie zgodzi się z moim rankingiem, że w TOP 20 nie mieści się Lipenets, Kudratillo Abdukakhorov, czy Custio Claytona, ale krótko to wytłumaczę. Lipenets w debiucie w wadze półśredniej wg. mnie z pomocą sędziów pokonał Ericka Bone'a, Uzbekistańczyk Abdukakhorov nie pokonał rywala odpowiedniej klasy by się mieścić w ranking, Michajlenko przegrywa w Rosji z mnie doświadczonymi rodakami, a Charles Manuychi nie zalicza się do nawet TOP 50, Custio Clayton nie stoczył walki z jakimś bardzo solidnym bokserem, więc nie ma mowy, by znalazł się w moim rankingu. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości