Piłka nożna ogólnie
|
30-10-2018, 12:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ogólnie frajer roku, zostać zwolnionym tuż przed mundialem za to, że podpisało się kontrakt z klubem, który go zwolnił po czterech miesiącach. Majstersztyk.
Co do wyniku to w sumie nie dziwi: mecz (szczególnie w drugiej połowie) nie był tak niewyrównany jak wskazuje wynik. A biorąc pod uwagę dyspozycję Barcelony (oglądałem ich mecz z Interem w LM) i Realu to w sumie zero zdziwienia. A trenerem najprawdopodobniej będzie Conte - ptaszki ćwierkają o tym od paru dni. Nawet Curtois już głośno próbuje protestować bo nie po to opuścił Chelsea gdzie męczył się z Conte i Mourinho, żeby teraz znów przez to przechodzić ![]() A co do Ligi Mistrzów - jak napisałem obejrzałem mecz Barcelony z Interem i szczerze byłem zaskoczony dysproporcją. Inter w Serie A radzi sobie całkiem nieźle, pojechał na Camp Nou podbudowany wyrwanym w końcówce zwycięstwie w derbach Mediolanu, a właściwie poza 30 minutami w drugiej połowie to w ogóle nie istniał na boisku (a Barcelona grała bez Messiego). Prędzej mogło być 3:0 niż 2:1. Obejrzałem też Juventus z Manchesterem, ale tu nie ma co komentować. Różnica między tymi zespołami dziś jest po prostu olbrzymia. Nie ukrywam, że z satysfakcją wreszcie patrzę na grę Juve bo w poprzednich latach przy 1:0 to przez 70 minut oglądałbym bronienie wyniku, a tu mimo że skończyło się na jednej bramce, to chłopaki ciągle atakowali. Swoją drogą, ten projekt Ligi Mistrzów w Polsacie jest jednym wielkim niewypałem. Ja osobiście nie mam nawet czasu obejrzeć po dwa mecze we wtorki i środy więc nawet nie jestem targetem tej oferty, ale nawet jeżelibym miał taką opcję czasową to bym nie skorzystał. Obecnie oglądam na TVP mecz w środę, po którym mam godzinę skrótów z całej kolejki - zupełnie za darmo. Akcja Polsatu miałaby sens, gdyby mieli Ligę Mistrzów na wyłączność. Ale jeżeli przeciętny widz i tak obejrzy sobie jeden mecz (i to są mecze całkiem fajne jak Real-Roma czy Barcelona - Inter, a teraz szykujemy się na Juventus-Manchester) to w ogóle nie odczuwa braku. Bardzo wątpię by ten projekt się zwrócił. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 58 gości