Ankieta: Kto wygra walkę wieczoru? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Golovkin przed czasem | 1 | 12.50% | |
Golovkin na punkty | 1 | 12.50% | |
Alvarez przed czasem | 0 | 0% | |
Alvarez na punkty | 6 | 75.00% | |
Będzie remis | 0 | 0% | |
Razem | 8 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Golovkin - Alvarez II (15.09.2018)
|
16-09-2018, 05:14 AM
|
|||
|
|||
RE: Golovkin - Alvarez II (15.09.2018)
12. Runda - kolejna minimalnie dla Golovkina, ostatecznie 115-113 dla Kazacha. Natomiast punktacja odwrotna dla Alvareza mnie nie zdziwi.
Skrajnie 116-112 w obie strony dopuszczam, natomiast wszystko wyżej to będzie dno. Jeszcze przed werdyktem napiszę więc, więc wygraną obu bokserów dopuszczam choć nie obrażę się za drugi remis i trzecią walkę. Zresztą trzecią walke to chętnie obejrzę niezależnie od zwycięzcy. Dziś mimo wszystko zrobił na mnie lepsze wrażenie Golovkin - to on, a nie Alvarez, wyciągnął wnioski. Gdyby ktoś zapytał mnie co najmocniej zapamiętałem z pierwszej potyczki to sierpy Golovkina świetnie blokowane przez Alvareza. Teraz natomiast GGG postawił na jab, bardzo dużo prostych między rękawice. I było to skuteczne, w połączeniu z wyższą średnią aktywnością na przestrzeni całej walki. Alvarez miał swoje momenty, kilka dobrych rund, ale ogólnie zrobił wg mnie ciut za mało (choć dając mu dwie równe rundy z początku i jedną z końcówki spokojnie można znaleźć 115-113). Czekamy... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości