Turniej WBSS w Koguciej
|
19-07-2018, 10:27 AM
|
|||
|
|||
RE: Turniej WBSS w Koguciej
Chciałem zrobić dokładną analizę uczestników, ale Devon mnie uprzedził, więc tylko skrótowo:
Burnett - gorsza kopia Framptona, na którym wyraźnie się wzoruje. jego mankamentem jest dość słaby cios. Rodriguez - to może być "czarny koń" turnieju. Bokser z amatorską podbudową, wszechstronny. Trochę brak mu doświadczenia w poważnych walkach. Tete - wielki, ale przez lata marnowany talent. Trochę nierówny i być może niezbyt silny psychicznie po różnorodnych życiowych przejściach. Inoue - w koguciej zrobił prawdziwe "wejście smoka". Główny faworyt turnieju, ale dla mnie ciągle nie do końca sprawdzony. Donaire - przebrzmiała sława i będzie musiał zbijać 2 kategorie w dół. Dla mnie bez szans. Payano - bokser z bardzo solidną amatorską podbudową, ale na zawodowca trochę za słaby fizycznie. Moloney - najmniej sprawdzony, raczej w typie osiłka. Nie za bardzo wierzę w jego możliwości. Ałojan - był znakomitym amatorem, ale na zawodowstwie ewidentnie mu nie idzie. Słaby fizycznie, ale bardzo ambitny. Dużo będzie zależało od zestawienia par, ale w półfinale widzę Inoue, Tete, Rodrigueza i kogoś z trójki: Payano, Burnett, Ałojan. W finale chyba Inoue i Tete, może Rodriguez. Tete w optymalnej formie może wygrać z Inoue. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości