Turniej WBSS w Koguciej
|
19-07-2018, 09:40 AM
|
|||
|
|||
RE: Turniej WBSS w Koguciej
Czas przeanalizować sytuację WBSS w kuguciej.
Ryan Bennett - pokonał Lee Haskinsa zdobywając pas IBF, potem pokonał Żakana Żakiyanova unifikując pas WBA i IBF, zwakował pas IBF i ostatnio pokonał Yonfreza Parejo. Co by nie powiedzieć dobry pięściaż, ale wadą jest jego dosyć średnie pojedyńcze uderzenie. Wyżej wymienionych panów pokonał na punkty. Z Haskinsem i Zakiyanovem wygrana na punkty nie jest czymś złym, lecz pokonanie tylko na punkty Parejo pokazuje, że ma bardzo przeciętny cios. Wygra w ćwierćfinale, lecz do finału nie dojdzie. Emmanuel Rodriguez - mistrz IBF, w dobrym stylu pokonał Butlera, poza tym za wiele on nim nie wiem. Być może odpadnie nawet w ćwiećfinale. Zolani Tete - mistrz WBO, w ostatniej walce pokonał Narvaesa, czyli byłego rywala Naoyi Inoue. Wygrał z nim po nudnej walce na punkty, a Inoue pokonał Argentyńczyka w 2 rundzie w 2014 roku. Na dosyć mocny cios. Większość typuje go do finału. Znajdzie się tam, ale polegnie szybko przed czasem z Japończykiem. Naoya Inoue - Japoński potwór, mistrz 3 kategorii wagowych, główny faworyt turnieju. Większość uważała, że wybiera słabych rywali do walki o pas. Tak było, przeszedł do kugociej i co się stało w walce z McDonnellem. Wygrana w 1 rundzie. W tym turnieju żadna walka z jego udziałem nie potrwa pełnego dystansu. Na obojętnie kogo trafi, to i tak go pokona. Nonito Donaire - Nonito jest tzw. spadającą gwiazdą, podbijał kolejne kategorie wagowe, jego czar prysł w walce z Guillermo Rigondeaux. Potem porażka przed czasem z Waltersem, porażka w walce z Jessem Magdaleno oraz niedawno z Carlem Framptonem. No każdy uważa, żę Nonito nie wygra tego. Wygra w ćwierćfinałe, w półfinale z Tete, być może już w ćwierćfinale i w finale przegra z Inoue. To jest taki mój czarny koń tego turnieju. Może namieszać, a może szybko odpaść. Juan Carlos Payano - pogromca Anselmo Moreno, jedyną porażkę poniósł w walce z Raushee Warrenem w walce reważowej. Po tej walce toczy walki ze słabymi rywalami. Chociaż w ostatniej walce pokonał 21-letniego Filipińczyka, ale spisał się poniżej oczekiwań. Jest on wg. mnie najsłabszym zawodnikiem ze stawki poza Ałojanem, któremu brakuje doświadczenia. Odpadnie w ćwierćfinale. Jason Maloney - pokonał w walce o eliminatora do pasa IBF Koheia Kono, który jest dawno past prime, a poza tym Kono nigdy nie był wybitnym zawodnikiem. Poza tym trudno znaleść jakieś znane nazwisko w rekordzie. Michaił Ałojan - No i najmniej doświadczony zawodnik ze stawki, 4 walki to wg. mnie za mało na to, by mógł uczestniczyć w WBSS. Ma kąpletną watę w rękawicach. Z 4 walk żadnej nie wygra przed czasem. Brak doświadczenie i wata w rękawicach eliminują go w ćwierćfinale. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości