Ranking P4P forum Bokser.org
|
21-06-2018, 02:06 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
(21-06-2018 01:33 PM)Gogolius napisał(a): Brooka cenisz niżej niż Garcię i Portera razem wziętych? Ja wiem, że Garcia wyciągnięty ze 140 lbs, ale mimo wszystko... no zaskoczony jestem Inoue w debiucie w nowej kategorii rozbił w 1 rundzie solidnego mistrza (4 lata, 6 obron) McDonnella. Crawford rozbił (moim zdaniem przedwczesne poddanie, bo Horn nawet się nie chwiał) pod koniec walki Horna, mistrza jednorazowego i przypadkowego po problematycznym zwycięstwie nad schyłkowym Pacquiao. Łomaczenko rozbił króla wagi lekkiej Linaresa, ale: - z poważnymi problemami, bo sam leżał. - waga lekka obok super koguciej to najsłabsza kategoria, gdzie liderem był pięściarz po 3 nokautach. To są duże różnice. O ile Inoue już w debiucie udowodnił, że w koguciej nie traci nic ze swoich zalet z niższej wagi, o tyle Crawford i Łomaczenko wypadli w nowych wagach gorzej, niż w poprzednich. Stąd Japoniec do góry, a oni w dół. Czy gdyby np. Usyk w debiucie w ciężkiej pokonał Charra, Pulewa lub Jenningsa, to uznałbyś, że jest w tej wadze powyżej Joshuy i Wildera? Chyba nie? W cruiser jest od nich wyżej w klasyfikacji P4P, ale w ciężkiej dopóki z nimi nie wygra, to nie jest. Tak samo trzeba patrzeć na inne wagi. I tak mam wątpliwości, czy Crawford powinien być powyżej Thurmana, ale ten z Garcia też szczególnie nie błyszczał i pauzuje już ponad 15 miesięcy. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 25 gości