Piłka nożna ogólnie
|
06-06-2018, 05:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018 05:26 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Zobaczymy jak to wszystko się ułoży ja jako kibic
wymagający zapatruje się na wyjście z grupy, jak odpadną w 1/8 nie będe zły, bo jest z kim Belgia jeden z faworytów nawet do tytułu i bądź co bądź Anglia która skład ma potężny, gorzej z wynikami w wielkich turniejach, a kto wie może Tunezja zrobi niespodziankę? Wyniki w towarzyskich ma dobre, remisowała z Portugalią, to jest mundial, możemy mieć niespodzianke na przykładzie Kostaryki z 2014. Wiele będzie zależało od naszej defensywy i koncentracji przez cały mecz co jest naszym największym problemem. Ja bym zagrał 4:4:2, w przypadku braku Glika trzech obrońców to za mało. Szczęsny-Jędza,Cionek,Bednarek,Rybus,-Kuba, Krycha, Źieliński, Grośik,-Lewy,Milik. Dobry skład. Moim zdaniem zajmiemy drugie miejsce w grupie za Kolumbią która jednak ma większą jakość w ofensywie i w meczu z nami zadecydować może tzw, jedna bramka więcej. Z Senegalem będzie trudny mecz, ale myślę że damy radę, chociaż iskry będą leciały bo tam z przodu oni naprawdę mają i szybkich zawodników jak Mane czy Keita Balde, i dużych byków. Największy problem mają w bramce, obrona dość dobra mało bramek tracą dowodzeni przez Koulibaliego. Japonię na takim turnieju poprostu trzeba pokonać. Delikatnie jestem realistą, i widzę jaka drabinka jest w 1/8 po wyjściu z grupy, jak to Bońiek mówił ostatnio że w tej fazie na mundialu będą czekały o wiele mocniejsze ekipy niż Szwajcaria na Euro. W Piątek, fajna okazja do zobaczenia w akcji Senegalu w meczu sparingowym z Chorwacją o 16:00 w tvp sport. Ich spotkania z Luksemburgiem nawet nie zaliczam do prawdziwego testu, wprawdzie znowu zagrają bez Sadio Mane, warto popatrzęć jak sobię poradzą z mocniejszym przeciwnikem, bo z Luksem to im się nie chciało za bardzo wyśilać, podobnie jak Niemcom z Austrią. Polska -Chile i Chorwacja -Senegal, jakieś porównania aktualnej dyspozycji można po tych sparingach będzie nawet zobaczyć. Przegraną ewentualną naszych z Chile się nie zmartwie napewno, źli po sparingach to mogą być Janusze z wymalowanymi twarzami, nie my tutaj co coś tam o piłce wiemy. Swoją drogą ciekawe czy Joachim Loew znowu będzie grzebał w dupie ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 71 gości