Piłka nożna ogólnie
|
11-03-2018, 09:05 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Rewelacyjny mecz Lecha dzisiaj, wygrana 5:1 nad będącą w wysokiej formie Jagiellonią to ostatnia rzecz, jakiej się dzisiaj spodziewałem. Na pewno najlepszy mecz pod kadencją Bjelicy, ale ja tam nie wpadam w hurraoptymizm. Bo to zwycięstwo jest nic nie warte samo w sobie. Oczywiście, może być początkiem wspaniałej serii Kolejorza, ale... nie musi. Przed Lechem trzy trudne spotkania w fazie zasadniczej. Ten wspaniały mecz będzie cokolwiek warty, jeśli pokonamy Lechię, Wisłę i Górnik Zabrze. A ciężko mi w to uwierzyć i boję się, że jak kibice zaczęli wierzyć w mistrzostwo, tak wyleczą się z niego już w piątek. Oby to nie był jednak jednorazowy wyskok, wtedy jeszcze może być ciekawie. Ale jest potrzebna seria zwycięstw, 5-6 spotkań z rzędu. Czy jest to możliwe? Tak. Ale jeśli zespół od pół roku nie może wygrać dwóch spotkań z rzędu, to ja sam nie wiem.
Znów duże kontrowersje sędziowskie. Nieuznana bramka dla Lecha na 1:1 chyba słusznie, natomiast tylko wtedy, jeśli sędzia odgwizdałby spalonego. Sędzia chyba jednak odgwizdał rękę Situma z czym już nie potrafię się zgodzić. Natomiast karnego na 3:1, moim zdaniem, nie było. Zawodnik Jagi miał rękę przy ciele + nie było to celowe zagranie. Naprawdę już nie wiem na podstawie jakiego przepisu, sędzia odgwizdał tutaj "jedenastkę". Ale... Jaga walczyła o remis, może trzeba było ją przystopować? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 53 gości