Ciekawostki sportowe
|
24-01-2018, 11:53 PM
|
|||
|
|||
RE: Ciekawostki sportowe
Mało jest fajnych, rzetelnych stron. Akurat do sprawdzania wyników wystarcza mi klasyczny flashscore, ale sportowe witryny "newsowe" z których najczęściej korzystam:
- ig24.pl - wszystkie informacje na tematy mniej znanych sportów, relacje z MŚ i ME seniorów i juniorów wszystkich dyscyplin olimpijskich. Niedługo Igrzyska w Pjongczang, będzie można śledzić prawie całodobową relację live, błyskawiczne informacje na temat medali/wyników polskich zawodników itd. Ogólnie warto, chłopaki odwalają dobrą robotę. - siatka.org - najpoważniejszy, najbardziej rzetelny i aktualny portal o siatkówce. - boxing.pl, forum.bokser.org ![]() - mmarocks - MMA - taksiegra.pl - plan transmisji wydarzeń sportowych w polskiej telewizji, dużo newsów tematycznych - weszlo.com - jednak najlepszy portal ogólnosportowy. Nie lubię szydery jaką uprawiają, ale pod względem wywiadów i reportaży nie mają konkurencji. Niedługo ma się pojawić sportowe radio od nich, ja tam czasami skorzystam. - skijumping.pl - skoki narciarskie Poza tym tradycyjnie. Twitter, Facebook (choć teraz robię sobie lekki detoks ![]() I mam wszystko, co mnie interesuje ![]() Ogólnie śledzi ktoś z was Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej i Australian Open? Dwa totalnie popieprzone turnieje, zupełnie nieprzewidywalne. W ręczną w piątkowych półfinałach zobaczymy mecze Dania - Szwecja, Francja - Hiszpania. Niespodziewanie odpadła Chorwacja, która w decydującym, jak się później okazało meczu, przegrała wysoko z grającymi mecz życia Szwedami. Sam osobiście jestem zadowolony, bowiem obejrzałem ok. 20 spotkań tego turnieju, więc nie biegnie mi on koło nosa, jak grudniowy turniej pań. Mniej meczów (jakieś 7-8) obejrzałem z Australian Open. Półfinały zupełnie zaskakujące. U mężczyzn Kyle Edmund - Marin Cilić, Hyeon Chung - Roger Federer. Finał Edmund - Chung, to dopiero byłaby historia! U kobiet Elise Mertens - Caroline Wozniacki i Angelique Kerber - Simona Halep. Najbardziej szkoda mi Tajwanki Hsieh. Turniej życia, mecz z Kerber to arcydzieło żeńskiego tenisa. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości