Fajne filmy, które polecacie
|
18-01-2018, 04:40 AM
|
|||
|
|||
RE: Fajne filmy, które polecacie
Chyba przepadam powoli w hiszpańskie kino. Właśnie skończyłem oglądać "Palmy w śniegu" z 2015 roku i z automatu trafia do mojego TOP5, jakie w życiu widziałem. Zdjęcia jedne z najpiękniejszych, jakie widziałem w filmie, subtelna, cudowna muzyka, no i ciekawa, dopracowana co do szczegółu fabuła. Pod względem realizacji wszystko się zgadza. Ale kino to przede wszystkim emocje. A tych jest tutaj co nie miara, nie są nachalnie narzucone, ale jeśli uda się wgryźć w obraz, to serduszko bardzo mocno bije, tęskni, wspomina. Dla mnie film kompletny, chociaż trwa prawie trzy godziny, to w ogóle nie męczy.
Wcześniej zobaczyłem też "Contratiempo", które polecał @Maynard. Żaden film tyle razy mnie nie oszukał, jeden z najlepszych thrillerów, jakie widziałem w życiu. No i wciągający nieprawdopodobnie. Mario Casas jest chyba znakiem jakości hiszpańskiego kina. Oprócz dwóch wyżej wymienionych, widziałem z jego udziałem jeszcze cztery inne (El Bar, Toro, Ta noc jest nocna, Wiedźmy z Zugarramundi) i każdy z nich naprawdę jest przynajmniej dobry. Ostatnio dowiedziałem się, że jest tzw. idolem nastolatek, bo wystąpił w jakichś dwóch średnich romansidłach Nie wiem, nie widziałem, może i dobrze, bo bym go jakoś nieświadomie zaszufladkował, a aktorem jest doskonałym. No i ten... aktorki. Blanca Suarez (!), Maria Valverde, Adriana Ugarte czy Macarena Garcia... Co film to w innej się zakochuję |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 130 gości