Ranking P4P forum Bokser.org
|
27-12-2017, 12:23 PM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
1. Crawford
2. Lomaczenko (+2) 3. Kowaliow 4. Thurman 5. Usyk 6. Golovkin 7. Gonzalez 8. Joshua 9. Alvarez 10. Lara (!) Zakończenie bardzo bogatego roku, od poprzedniego rankingu jednak zadziało się niewiele stąd i zmiany kosmetyczne. Długo nie wiedziałem co zrobić z liderem bo obecnie w moich oczach Crawford i Lomaczenko mają wyraźna przewagę nad resztą, ale już między nimi to kosmetyka. Obaj mają sporą przewagę nad rywalami, obaj dokonują historycznych wyczynów. Zostawię jednak ich w tej kolejności, z zaznaczeniem że obaj potrzebują samych dobrych zwycięstw by ew. prześcignąć tego drugiego a każda walka ze słabszym rywalem będzie owocowała niższą oceną. Później już jest równiej. Kowaliowa argumentowałem poprzednio, teraz wrócił szybkim zwycięstwem i znów został mistrzem świata. Problem taki że kolejny rywal nie wydaje się mocny, a konkurencja nie śpi. Thurman - bardzo go cenię, zrobił bardzo dużo i na szczęście wraca po kontuzji już wkrótce (a dobrze, bo zaraz by wypadł przez nieaktywność). Usyk - de facto mógłby być w top3 bo zalicza niesamowity progres na tle słabujących/pauzujących konkurentów. Tyle, że ona ma turniej cruiser i jego ew. wygrana nad Briedisem spokojnie wystarczy by prześcignąć nieaktywnego Thurmana i chwilowo bijącego słabszych Kowaliowa (Rosjanin ma na radarze Biwoła więc ta walka ew. dużu mu da, o ile wygra oczywiście). Później Golovkin, Gonzalez, Joshua i Alvarez - bokserzy którzy przeczekali na spokojnie ostatnie miesiące, a że konkurencja śpi to nikt ich nie zrzucił. Do dziesiątki wraca lider junior średniej Erislandy Lara, który jako jedyny w mojej poczekalni (Inoue obijający ogórki, Spence, Garcia, Estrada) stoczył pojedynek, który wygrał bardzo wyraźnie. Z walk które mogą namieszać w najbliższym czasie to na pewno Estrada - Wagnek, Usyk-Briedis i Joshua-Parker (o ile do niej dojdzie). |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 27 gości