Ranking P4P forum Bokser.org
|
15-12-2017, 10:34 AM
|
|||
|
|||
RE: Ranking P4P forum Bokser.org
@Kubala
Jakbyś chciał, to pociągnij moje roczne rankingi, bo ja w tym roku (i później) nie będę miał czasu na ich kontynuację. Kompetencje na pewno masz. Powinieneś jedynie przyjąć jakieś stałe założenia odnośnie klasyfikacji bokserów w poszczególnych kategoriach, bo Boxrec jest pod tym względem bardzo niekonsekwentny. Ja miałem takie: - bokser jest klasyfikowany w tej wadze, w której ostatnio walczył - nie bierze się pod uwagę ustnych deklaracji na przyszłość, bo często z nich nic nie wychodzi (czyli Crawford w 2017 w SLW, a nie w WW) - nie bierze się pod uwagę ewidentnych przecierek ze słabeuszami, bo wtedy bokserzy z reguły nie zbijają wagi do końca - jeżeli przekroczenie limitu wagi było niewielkie (tak do 2 funtów), to też klasyfikowałem w niższej, bo z tego nie wynikała intencja przejścia do wyższej kategorii - jeżeli walka jest o pas (obojętnie jaki) jakiejś wagi, to bokser jest klasyfikowany w tej wadze niezależnie od tego, ile faktycznie ważył. Czyli np. Amir Khan jest dla mnie na dziś ciągle bokserem wagi średniej (nieaktywnym). - Boxrec usuwa bokserów z rankingów po roku nieaktywności. Ja robiłem to po 1,5 roku, z tym że nieaktywni ponad rok trochę obsuwali się w rankingach. - przy faktycznej zmianie kategorii (zwłaszcza w górę) też obsuwka na gorsze miejsce. Chyba, że ktoś w debiucie (niezgodnie z przepisami) dostawał od razu walkę o mistrzowski pas. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości