Piłka nożna ogólnie
|
01-12-2017, 11:20 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Bardziej zgodziłbym się z @Gogoliusem. Kolumbię trzeba szanować, ale absolutnie nie można jej się bać. Oni grali bardzo słabo w tych eliminacjach i ledwo co awansowali, nie potrafiąc ograć Wenezueli czy Boliwii. Tylko, że to dziwny, mam wrażenie turniejowy zespół. Jeśli się wstrzelą z formą, będzie bardzo bardzo ciężko.
Powiem szczerze, że bardziej niepokoi mnie pierwszy mecz z Senegalem. Oni tam mają kosmiczną paczkę, zdecydowanie bardziej zbilansowaną i obsadzoną mocniej na wielu pozycjach niż my i Kolumbia. Wiadomo jednak, że afrykańskie zespoły mają swoje odchyły, potrafią się ze sobą skłócić o byle bzdurę, mocniej zaimprezować i całą pracę zaprzepaścić. Ale do pierwszego meczu powinni być przygotowani bardzo dobrze. Szczerze mówiąc, szansę na dzisiaj stawiałbym 51/49 dla Polski. Japonia to zdecydowanie najsłabszy nasz przeciwnik. Tak naprawdę o nich na razie nie myślę. Nasze losy w tym turnieju rozstrzygną się w dwóch pierwszych meczach. Jeśli okaże się, że jesteśmy dobrze przygotowani, pokonamy Azjatów. W każdym razie grupa jest mega mega ciekawa, niestandardowi dla nas rywale, coś innego. Ogólnie podoba mi się, chociaż oczywiście wolałbym jakąś słabszą. Nie jest jednak źle, w każdym meczu w końcu będziemy faworytami. Jedno mi się tylko nie podoba. Pierwszy mecz z Senegalem. Będzie ciężko, możemy przegrać. Jeśli tak się stanie, mecz o wszystko z mocnymi Kolumbijczykami. Średnia opcja. Kalendarz mamy fatalny. W 1/8 finału nie będzie już słabych ekip (poza Egiptem ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 50 gości