Kuźmin vs Mansour
|
24-11-2017, 10:28 AM
|
|||
|
|||
Kuźmin vs Mansour
Nietypowo, bo w poniedziałek 27.11.2017 (Dzień Piechoty Morskiej) w Moskwie odbędzie się ciekawa gala boksu zawodowego, na której zaprezentuje się wielu perspektywicznych rosyjskich bokserów.
Siergiej Kuźmin vs Amir Mansour - waga ciężka Kuźmin to bokser z dobrą amatorską podbudową (mistrz i wicemistrz Europy), zaawansowany technicznie, przeciętny pod względem warunków fizycznych i siły ciosu. Jako zawodowiec jest niepokonany z bilansem 11(8) - 0. Mansour ma już 45 lat, ale cały czas trzyma przyzwoity poziom. W ostatnich 3 walkach zremisował z Washingtonem, uległ Breazeale'owi i pokonał problematycznie Kauffmana. Może być ciekawie, ale w Moskwie amerykański weteran chyba nie wygra. Mój typ to Kuźmin na punkty po zaciętej walce. Eduard Trojanowski vs Carlos Manuel Portillo - waga super lekka Trojanowski pozbierał się po nokaucie z rąk Indongo, znokautował Di Rocco i stara się odbudować dawną pozycję w SLW. Jego rywal z Paragwaju jest niepokonany, mocno bije i w ostatniej walce w Australii niespodziewanie znokautował doświadczonego Czara Amonsota. Nokaut w tej walce jest murowany. Chyba wygra Trojanowski. Alieksiej Papin vs Ismaił Siłłach - waga cruiser Papin to niepokonany prospekt z bilansem 8(7) - 0. Jednak ukraiński Mulat ostatnio prezentuje się bardzo dobrze (choćby z Masternakiem). Typuje wygraną Siłlacha na punkty. Georgij Czełochsajew vs Jewgienij Pawko - waga super lekka Starcie dwóch mocno bijących prospektów. Będzie się działo. Stawiam na Czełochsajewa. Alieksiej Jegorow vs Andriej Kniaziew - waga cruiser Jegorow to amatorski mistrz Europy z 2013. Kniaziew to średniak na pograniczu journeymana. Wygra Jegorow i to raczej przed czasem. Siergiej Lubkowicz vs Michele Di Rocco - waga półśrednia Lubkowicz ma zaledwie 22 lata, ale już dał się poznać jako puncher z bilansem 6(5) - 0. Włoch to były mistrz EBU w super lekkiej o dobrej technice i motoryce, ale bez ciosu i chyba rozbity (zwłaszcza przez Trojanowskiego kilka miesięcy temu). Myślę, że Lubkowicz też go dopadnie i znokautuje. Jewgienij Smirnow vs Jhon Gemino - waga piórkowa Smirnow jest młody i niepokonany, ale jego bilans wskazuje na watę w pięściach. Gemino to filipiński journeyman, który rok temu na Florydzie niespodziewanie znokautował w 1 rundzie faworyzowanego Tokę Kahna Clary'ego. Potem jednak zaliczył 2 przegrane przed czasem i chyba nie sprosta Rosjaninowi. Walery Trietiakow va Arnold Chegaj - waga super kogucia Trietiakow jest niepokonany, ale dotąd nieszczególnie efektowny. Chegaj to Ukrainiec pochodzenia koreańskiego, który był mistrzem świata w Muay Thai, a potem przerzucił się na boks. Dla mnie jest faworytem. Andriej Afonin vs Wiktar Czwarkou - waga ciężka Afonin z wyglądu i stylu bardzo przypomina Powitkina. W swojej ostatniej walce wypadł kiepsko, ale z białoruskim journeymanem powinien sobie poradzić. Mam nadzieję, że na Boets Tv będzie transmisja z doskonałym komentarzem Grigorija Sztangreta. http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości