Billy Joe Saunders
|
18-09-2017, 02:00 PM
|
|||
|
|||
RE: Billy Joe Saunders
Saunder ma ambicje, nie ma co
![]() - Khan ostatnio zaboksował już w wadze średniej, więc z przyjemnością bym się z nim zmierzył. Razem dalibyśmy świetną walkę - przekonuje Saunders. - Szukam ciekawych wyzwań, które wyniosłyby mnie jeszcze bardziej w górę. Khan wciąż ma wielkie nazwisko, a ja go doceniam, bo kiedyś oglądałem jego starty i wzorowałem się na nim. Jeśli więc on również szuka wielkich walk, będę na niego gotowy. Chcę wrócić w grudniu, choć wątpię, by Amir był gotów już na ten termin - przyznał. - Dorosłem i stałem się bardziej dojrzałym pięściarzem. Jeśli nie Khan, to chętnie spotkam się z Gołowkinem. Od jakiegoś czasu utrzymuję się w wysokiej formie i jeśli ktoś z tych największych zdecyduje się na taką walkę, ja będę na nią również przygotowany - zapewnia Saunders, który przy okazji ostatniej walki po raz pierwszy współpracował z nowym trenerem, Dominikiem Ingle. - To był nasz pierwszy obóz i dopiero się docieramy. Gdyby Billy zaboksował w ten sposób przeciwko Gołowkinowi bądź Canelo, przegrałby jeszcze, ale będziemy robić wspólnie postępy. Kolejne dziesięć tygodni wspólnych przygotowań sprawią, że będzie na wyższym pułapie. Z mojej strony chciałbym, żeby on stoczył jeszcze jeden pojedynek, zanim wyjdzie naprzeciw tych największych - stwierdził Ingle. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości