Piłka nożna ogólnie
|
01-08-2017, 03:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2017 03:44 PM przez Martin.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
(31-07-2017 11:16 PM)kubala1122331 napisał(a): Dobrze rokuje natomiast ten przyszły kontrakt telewizyjny. To chyba jedyna zaleta miliona stacji i tak mocno rozproszonych praw. 250 mln to byłaby naprawdę rozsądna kwota. To byłaby jak na polskie warunki naprawdę gigantyczna kwota. Dziś umowa opiera na 150 mln i jest największa w historii. Będzie nieprawdopodobna bitwa o prawa do transmisji polskiej ligi bo to jest najważniejszy produkt jaki może posiadać platforma cyfrowa. (31-07-2017 11:16 PM)kubala1122331 napisał(a): Natomiast co do powiększenia ligi to nie mam zdania. Twoje argumenty Martin mnie nie przekonują, bo w jednym meczu to Legia może zremisować z Realem. Zobaczymy jak wypadnie to na przestrzeni całego sezonu. Kubala, ale to nie chodzi tylko o wyniki z jednej kolejki, ja podałem tylko przykłady z ostatniego czasu, a przecież takie rezultaty padają właściwie co kolejkę, o awans do ekstraklasy walczyło 8 czy 9 drużyn! W niższych ligach jest podobnie. (31-07-2017 11:16 PM)kubala1122331 napisał(a): Jednak mimo wszystko, esa37 powinna zostać zmieniona, bez podziału punktów nie ma kompletnie sensu. 30 meczów w sezonie to za mało. Pozostaje albo zwiększenie, albo zmniejszenie ligi. Chyba szedlbym w te pierwszą stronę. Jest kilka zespołów w drugiej lidze, które wnioslyby fajną piłkę do Ekstraklasy. Do tego liga kończyłaby trzy tygodnie wcześniej, więc zawodnicy mieliby normalne urlopy. Jest tylko jeden problem. Z tego co wiem, decydują o tym prezesi klubow Ekstraklasy. Który z nich zgodzi się, żeby jego drużyna dostała np. 2-3 mln mniej z praw telewizyjnych, aby podzielić to na dwie dodatkowe drużyny? Może Legii, Lecha czy Lechii. Ale ciężko mi sobie wyobrazić, żeby poszedł w to np. prezes Sandecji czy Termalicy, który tym samym zrezygnuje z 20-30% kasy w budżecie... Czytam sporo na ten temat i zdecydowana większość klubów jest za rozszerzeniem ekstraklasy do normalnej ilości drużyn, jak na taki kraj jak Polska z tyloma ośrodkami piłkarskimi, 18 zespołów (34 kolejki) to wg mnie optymalna ilość, ale nie pogardziłbym nawet 20 zespołową ligą. Przypomnę młodszym kibicom, że w czasach kiedy najpierw Legia a potem Widzew osiągały bardzo fajne wyniki w LM, w ekstraklasie grało 18 drużyn. Działaj Zbigniew działaj... (01-08-2017 03:41 PM)Wietnam napisał(a): Piłka to miejsce w drugiej setce w hierarchii życiowych wartości. Jak ktoś kiedyś trafnie stwierdził, piłka nożna to najważniejsza rzecz z tych nieważnych... ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 42 gości